mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 10.10.2015 10:22:29

Srečko Katanec: Škandalozna enajstmetrovka

Nikola Miljković
Slovenska nogometna reprezentanca je v petek v Stožicah zapravila možnosti za neposredno uvrstitev na Euro 2016, potem ko je proti Litvi igrala le 1:1.

Kljub temu si je praktično že zagotovila novi tekmi, tako da bo zadnji, ponedeljkov dvoboj v San Marinu bolj ali manj le že zgodnja priprava na novembrska obračuna v dodatnih kvalifikacijah.

"Tudi tekmo s San Marinom moramo vzeti zelo resno. Čeprav verjetno ne odloča o ničemer več. Kljub temu bodo igrali tisti, ki jih imam v mislih. Če bodo vsi zdravi. Ne bo veliko sprememb," je za zadnjo tekmo selektor Srečko Katanec pokomentiral kadrovski vidik ekipe.

Spremembe ne bo niti v primeru Milivoja Novakovića, ki še ni povsem pripravljen po poškodbi ključnice. "Novaković bo treniral z nami, zagotovo pa ne bomo tvegali nove poškodbe z igranjem proti San Marinu. Vendarle nas novembra čaka nekaj velikega, zato ga ne bomo zdaj iztrošili," pravi Katanec.

Prav odsotnost Novakovića in tudi Kevina Kampla se je v določeni meri poznala na tekmi z Litvo. Čeprav je bila Slovenija boljša, pa ni bila "tako konkretna kot ponavadi", kot je dejal Dejan Lazarević.

Na vprašanje, ali si je njegova ekipa priigrala dovolj priložnosti na tekmi, ki bi jo morala dobiti za ohranjanje upov po neposredni uvrstitvi na EP, pa je Katanec odgovoril: "Ko igraš proti ekipi, ki stoji 30, 40 metrov od gola, si zelo težko pripraviš priložnost. Seveda bi si jih želel več. Ali jih je bilo dovolj? Ocenite vi."

kurtic nm
Nikola Miljković

Zato pa je selektor ocenil delo sodnikov. "Enajstmetrovka je bila škandalozna. Vsa čast sodnikom. Sodnik je bil dober, za nas žal ne. Ali da, alibi ne ... Skozi cele kvalifikacije se to dogaja, nikoli ne bomo vedeli, kako in zakaj ..." je dejal Katanec.

"Z njim res nimamo sreče, niti je nismo imeli dve leti nazaj v Švici, ko nam ni dosodil enajstmetrovke. Tudi na tej tekmi naj bi bil zadetek Roberta Berića povsem regularen. Ni alibi, povedal pa bom. S sodniki v teh kvalifikacijah res nismo imeli sreče. Piskati takšno enajstmetrovko, ki nima zveze z življenjem ... Ne vem, zakaj je pet sodnikov. Lahko bi jih postavili še pet," je sodniško razpravo zaključil selektor.

Ozrl se je tudi na navijače. Ti so po koncu tekme žvižgali. "Ne vem, komu so žvižgali ... Ali nam ali komu drugemu? Nisem jih doživel kot žvižge proti nam. Če pa so bili proti nam ... Po 90 minutah lahko ljudje izrazijo svoje mnenje, to povsem sprejemam. Tudi mene lahko zmerjajo. Ampak ne med tekmo," je še povedal Katanec, ki bo svoje fante na pot v San Marino popeljal v nedeljo dopoldne.

Članki iz rubrike