nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 28.10.2015 17:04:00

Blatter potrdil prevaro: "Da, vse je bilo dogovorjeno!"

Reuters
Osramočeni Sepp Blatter je priznal, da je bila odločitev, da bo svetovno prvenstvo leta 2018 gostila Rusija, stvar notranjega dogovora in ne glasovanja.

Hišica, ki je na prvi pogled dolgo delovala kot nedostopna trdnjava, se ruši, njeni trdoživi veljaki pa počasi dobivajo status, ki so si ga na grbo nakopali kar sami. Potem ko se je odprla nogometna Pandorina skrinjica, so tudi osramočeni nogometni prevaranti začeli dvigovati maske, za katerimi so se dolgo časa skrivali. To je storil celo Sepp Blatter, dolgoletni prvi mož Mednarodne nogometne zveze, ki je trenutno suspendiran zaradi suma zlorabe položaja.


Že 79-letni funkcionar iz Švice je spregovoril o svetovnem prvenstvu, ki ga bo leta 2018 gostila Rusija, in priznal, da so bile tedaj volitve zgolj in samo navadna farsa. Vse je bilo namreč dogovorjeno že vnaprej – ker je pač Fifa tako delovala.

"Dogovorjeno je bilo, da bo leta 2018 svetovno prvenstvo v Rusiji, saj ga pred tem tam še nikdar ni bilo. Prav tako je bilo dogovorjeno, da se bo prvenstvo potem vrnilo v Ameriko. Tako je bilo dogovorjeno," je Blatter razkril glede SP, ki so ga želeli tudi Angleži, in nadaljeval: "Vse je potekalo po načrtih, dokler francoski predsednik Nicolas Sarkozy ni prišel na sestanek z vladarjem Katarja. Na kosilu s Platinijem je dejal, da bi bilo za vse dobro, če bi svetovno prvenstvo organiziral Katar. In to je potem spremenilo vse vzorce. Štirje iz Evrope so nato glasovali proti ZDA, ki se je prav tako potegovala za SP 2022, in rezultat je bil štirinajst proti osem. Če bi šli glasovi tja, kamor bi mogli iti, bi bilo 12:10 za ZDA. In če bi ZDA dobila prvenstvo, bi vsi govorili le o tem, kako čudovit je bil turnir leta 2018 v Rusiji. A dobil ga je Katar in potem so vsi začeli govoriti o težavah znotraj Fife."

Značke: fifa, sepp-blatter

Članki iz rubrike