sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 19.12.2015 12:27:13

Del Bosque zaključuje po Euru 2016

vszi
Selektor španske nogometne reprezentance Vicente del Bosque je dejal, da bo z mesta glavnega trenerja odstopil po evropskem prvenstvu 2016 v Franciji. Svoje misli je del Bosque zapisal v knjigi, ki je svojo pot na prodajne police našla v petek.

"Če bo vse šlo, kot pričakujem, bom po Euru 2016 zapustil špansko reprezentanco. Gre tudi za vprašanje zdravja," je zapisal trener v knjigi 'Zmage in porazi: čustvena moč'.

"Prihodnje leto bo že moje osmo na selektorskem mestu in ne nameravam se oklepati preteklosti," je med drugim zapisal, nekaj odlomkov pa so povzeli pri španskem časniku Marca.



Del Bosque je špansko reprezentanco prevzel leta 2008 in moštvo leta 2010 popeljal do naslova svetovnih prvakov, dve leti kasneje pa še do vnovičnega naslova evropskih prvakov. A mnogi so lani zahtevali svež veter v ekipi, potem ko se Španiji na mundialu v Braziliji ni uspelo prebiti preko skupinskega dela.

Španija bi z morebitnim vnovičnim naslovom prihodnje leto lahko postala najuspešnejša reprezentanca v zgodovini evropskih prvenstev, saj bo lovila že tretjo zaporedno krono, oziroma četrto skupaj.

Članki iz rubrike