Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 08.04.2016 23:01:17

Škotinje so bile boljše

Nikola Miljković
Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017 v Paisleyju izgubila proti Škotski z 1:3 (1:2). Izbranke Damirja Roba naslednja preizkušnja čaka v torek v Lendavi, ko bo tekmica zadnjeuvrščena Makedonija.

Slovenke so tekmo začele v postavi Eva Vamberger, Lucija Kos, Anisa Rola, Kristina Erman, Dominika Čonč, Lara Prašnikar, Lara Ivanuša, Barbara Kralj, Kaja Eržen, Urška Žganec in Tjaša Tibaut, v drugem polčasu so priložnost dobile še Manja Rogan, Maruša Sevšek in Zala Gomboc. Naše najboljše igralke so se v zaostanku znašle v 19. minuti, ko je zadela Jane Ross, toda v 42. minuti so gostje izid izenačile prek Erženove, Rossova pa je poskrbela, da so Škotinje na odmor odšle s prednostjo, saj je še drugič zadela. V 52. minuti je Kim Little izkoristila najstrožjo kazen za 3:1 in postavila končni izid.

Na EP se bodo uvrstile zmagovalke osmih kvalifikacijskih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Preostali dve drugouvrščeni ekipi bosta igrali dodatne kvalifikacije. EP bo julija in avgusta 2017 gostila Nizozemska.

Članki iz rubrike