stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 18.05.2016 12:14:38

Med reprezentanti tudi član Zavrča

www.alesfevzer.com
Srečko Katanec je razkril seznam za prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo.

Med vratarji je novo ime na članskem seznamu Grega Sorčan iz Gorice, v obrambi se bosta med drugimi poskusila dokazati Boban Jović in Miha Mevlja, v zvezno vrsto je Katanec vpoklical tudi Roka Kronavetra iz Olimpije in Jureta Matjašiča iz Zavrča, po premoru zaradi poškodb pa se vračata Kevin Kampl in Robert Berić.

Slovenska vrsta se bo sicer zbrala v ponedeljek na Brdu pri Kranju, sledili bodo treningi do 28. maja, ko bo slovenska vrsta odpotovala na Švedsko. Ta reprezentančna akcija se bo končala 5. junija z obračunom s Turčijo v Stožicah.

Slovenija se je s Švedsko doslej pomerila enkrat, in sicer na prijateljski tekmi 26. maja 2008 v Göteborgu, slavili so Skandinavci z golom Tobiasa Linderotha. Proti Turkom so Slovenci prav tako doslej odigrali le eno prijateljsko tekmo, 31. maja v Bielefeldu sta za slovensko zmago poskrbela Milivoje Novaković in Tim Matavž.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) 61., Turčija je 13., Švedska pa 36. Prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo bosta zadnji pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Uvodna tekma v teh Katančeve izbrance čaka 4. septembra v Litvi. Ob njej so v skupini F še Anglija, Škotska, Slovaška in Malta.



Vratarji: Vid Belec (Carpi/Ita), Jan Oblak (Atletic/Špa), Grega Sorčan (Gorica) in Nejc Vidmar (Olimpija)

Branilci:
Bojan Jokić (Nottingham/Ang), Boban Jović (Wisla/Pol), Luka Krajnc (Cagliari/Ita), Miha Mevlja (Dinamo Bukarešta/Rom), Miral Samardžić (Rijeka/Hrv), Nejc Skubic (Konyaspor/Tur), Aljaž Struna (Palermo/Ita) in Andraž Struna (PAS Giannina/Grč)

Vezisti:
Matic Črnic (Domžale), Josip Iličić (/Fiorentina/Ita), Kevina Kampl (Bayer/Nem), Andraž Kirm (Omoniya/Cip), Rene Krhin (Granada/Špa), Rok Kronaveter (Olimpija), Jasmin Kurtić (Atalanta/Ita), Jure Matjašič (Zavrč), Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir/Tur), Benjamin Verbič (FC København/Dan), Blaž Vrhovec (Celje) in Miha Zajc (Olimpija)

Napadalci:
Robert Berić (St. Etienne/Fra), Roman Bezjak (Rijeka/Hrv) in Milivoje Novaković (Maribor)

Značke: nzs, reprezentanca

Članki iz rubrike