Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 24.05.2016 16:27:58

V reprezentanci tudi Gorenc Stanković

Profimedia
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je zaradi poškodb Mirala Samardžića in Andraža Kirma v izbrano vrsto poklical mladega srednjega branilca Jona Gorenca Stankovića, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Samardžić in Kirm sta že v ponedeljek tožila nad bolečinami, danes pa je postalo jasno, da ne bosta mogla igrati na prijateljskih tekmah s Švedsko 30. maja v Malmöju in s Turčijo 5. junija v Ljubljani.

"Miral Samardžič je na reprezentančni zbor prišel s poškodbo medenice, po včerajšnjem regeneracijskem treningu pa je hitro postalo jasno, da bo osrednji branilec hrvaške Rijeke potreboval nekaj tednov počitka," so pojasnili pri NZS.



Kirm pa je na Brdo prišel z bolečinami v kolenu. "Namesto na trening se je odpravil na slikanje kolena. To je razkrilo poškodbo meniskusa, slednje pa pomeni, da tudi Kirm ne bo mogel pomagati soigralcem na tekmah s Švedsko in Turčijo," so še zapisali pri NZS.

Zaradi poškodb Samardžiča in kapetana Boštjana Cesarja, ki sicer nekaj dni vadi z reprezentanco po posebnem programu, ni pa v kadru za tekmi, je selektor Katanec vpoklicanim centralnim branilcem Aljažu Struni, Mihi Mevlji in Luki Krajncu dodal še enega. Namesto v mlado reprezentanco se bo osrednji branilec dortmundske Borussie, Jon Gorenc Stanković, že danes odpravil proti Brdu, kjer se bo priključil članski reprezentanci.

Članki iz rubrike