sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

jz
jz
0 13.06.2016 11:15:25

Ruski huligani nosili angleške drese

Reuters
Po podatkih nekaterih navijačev in reporterjev naj bi pred divjanjem v Marseillu pred tekmo med Rusijo in Anglijo, ruski navijači nosili tudi angleška obeležja, da bi se lahko pomešali med "sovražnike".

Navijači Rusije, Anglije in domačini so se zapletli v hudo medsebojno obračunavanje, ki je terjalo celo kopico poškodovanih, tako da Uefa grozi s hudimi sankcijami. Pretepanje se je začelo na ulicah Marseilla, nadaljevalo pa se je tudi po tekmi na stadionu Velodrome. Ugotovitve pa kažejo, da naj bi večino pretepov začeli ruski ultrasi.  

V britanskih medijih je bil precej pozornosti deležen incident, ko je precej velika skupina Rusov organizirano napadla mirno skupino angleških navijačev. Eden od tistih, ki ga je napadla ta skupina je bil tudi Anglež Ian Allsop, ki trdi, da jih je napadla skupina 300 ruskih skrajnežev, ki so imeli celo ščitnike za zobe in so nosili rokavice, ki jih uporabljajo športniki v borilnih veščinah. Povedal je še, da je bilo kar precej ruskih navijačev oblečenih v angleške drese in majice ter so se tako neopaženo pomešali med Otočane. Ko se je začel pretep so ravno ti, ki so bili pomešani med Angleže, mlatili vsevprek.


Allsop je za angleške medije povedal svojo zgodbo. "Od nikoder je popoldan prišlo okoli 300 Rusov, ki so imeli ščitnike za zobe in borbene rokavice. Veliko njih je imelo angleška obeležja in so se pomešali med nas. Peli smo navijaške pesmi in mirno hodili po ulici, ko je naenkrat počilo. Udarci so začeli padati z vseh strani. Eden od Rusom me je udaril in padel sem na tla, potem pa me je nekdo še z lesenim kijem udaril po roki. Boli kot hudič. Videlo se je, da so Rusi zelo organizirani. Nekateri naši navijači so jo odnesli še slabše kot jaz, saj so jim razbijali steklenice na glavah, udarjali so jih z bejzbolskimi kiji. Veliko je bilo poškodovanih in ko smo jim govorili naj nehajo, so potegnili nože. Policije ni bilo nikjer," je povedal Allsop.

Nasilje ruskih navijačev se je nadaljevalo po tekmi, ko so prebili blok varnostnikov in napadali angleške navijače. V kaos nasilja so bili ujete celo ženske in otroci.

Uefa še razmišlja kakšne sankcije naj bi uvedli proti Rusiji in verjetno tudi proti Angliji.

Članki iz rubrike