benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

sta
sta
0 15.06.2016 20:39:35

Švicarji in Romuni s po točko

Reuters
Reprezentanci Romunije in Švice sta se v tekmi 2. kroga evropskega prvenstva v Franciji v Parizu (skupina A) razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0). Za Romune je zadel Bogdan Stancu v 18. minuti z bele točke, za Švicarje pa Admir Mehmedi v 57.

Potem ko so Švicarji v prvem krogu premagali debitantko Albanijo, Romuni pa izgubili z gostitelji Francozi, sta ekipi danes začeli drugi krog z eno željo - ne izgubiti, saj bi predvsem za Romune poraz pomenil slovo od možnosti za nadaljevanje. S končno točko za vsakega sta bili na koncu lahko zadovoljni obe ekipi, za odtenek bolj pa Švica, ki ostaja neporažena in ima zdaj štiri točke.
Prvo pravo priložnost na tekmi so imeli Švicarji, toda vratar Ciprian Tatarusanu je strel Harisa Seferovića po prodoru ustavil, prav tako še en poskus istega igralca v 16. minuti.

Zato pa je bilo zelo živahno že nekaj minut zatem v kazenskem prostoru Švice. Kapetan Švicarjev Stephan Lichtsteiner je ustavljal Alexandruja Chipciuja z držanjem za dres, sodnik pa je takoj pokazal na belo točko. Zanesljivi strelec, pri golu vratar Yann Sommer ni imel možnosti za obrambo, je bil Bogdan Stancu, ki je tako postal prvi igralec na tem EP z dvema zadetkoma, oba je dosegel z bele točke.

Zadetek je dal krila Romuniji, ki je bila v nadaljevanju prvega polčasa nekoliko aktivnejša in bližje še enemu golu kot Švica izenačenju. Tudi Švicarji niso bili povsem brez možnosti, žogo je vratar Romunije po močnem strelu Fabiana Schära v 25. minuti komajda pospravil čez prečko v kot, pri Romuniji pa je Cristian Sapunaru po strelu iz obrata v 28. minuti zadel le vratnico. Ob koncu prvega dela bi lahko za izenačenje poskrbel Admir Mehmedi, a je bil nenatančen.

V nadaljevanju so se Romuni že pomaknili v obrambo in predvsem branili minimalno prednost, Švica pa je prevzela pobudo in iskala vsaj izenačenje. Dobila ga je v 57. minuti, v glavni vlogi pa je bil Mehmnedi, ki je bil bolj natančen kot ob koncu prvega dela.
Po kotu se je žoga v kazenskem prostoru odbila prav na nogo Švicarja makedonskih korenin, ki jo je z volejem "iz prve" z neubranljivim strelom poslal v gol.


Pritisk Švice pa nato ni več obrodil sadov. Blizu še kakšnemu golu je bil sicer predvsem Xherdan Shaqiri, a po dveh prostih strelih žoga ni našla poti v mrežo, romunska obramba pa je zdržala do konca in do končnega izida 1:1.

Romuni bodo v zadnjem krogu, ko bodo v Lyonu 19. junija igrali z Albanijo, tako še imeli možnosti za napredovanje, Švica pa ima zdaj vendarle precej boljši položaj. Začasno je vodilna v skupini, 19. junija jo čaka še dvoboj z domačini Francozi, ima pa realne možnosti, da se prvič prebijejo iz skupinskega dela EP, kjer je doslej obtičala v letih 1996, 2004 in 2008.

ROMUNIJA – ŠVICA 1:1 (1:0)
Pariz - Stadion Park Princev. 38.900 gledalcev. Glavni sodnik: Karasev (Rusija).
Strelca: 1:0 Stancu (18, enajstmetrovka), 1:1 Mehmedi (57).
ROMUNIJA: Tatarusanu, Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat (od 62. Filip), Prepelita, Pintilii (od 46. Hoban), Torje, Stancu (od 83. Andone), Chipciu, Keseru.
ŠVICA: Sommer, Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez, Behrami, Xhaka, Shaqiri (od 91. Tarashaj), Dzemaili (od 83. Lang), Mehmedi, Seferović (64. Embolo).
Rumeni kartoni: Prepelita, Chipciu, Keseru, Grigore; Xhaka, Embolo.
Rdeč kartoni: -

Članki iz rubrike