zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 20.06.2016 23:22:37

Rusija je razpadla

Reuters
Valižani s prepričljivo zmago s prvega mesta v osmino finala.

Valižani, debitanti na prvenstvih stare celine, še naprej navdušujejo svoje navijače. Tokrat so povsem razorožili na videz nezainteresirano Rusijo, ki je tako končala nastope v Franciji. Valižani so v prvem polčasu postavili temelje zmage, ki jim je dokončno zagotovila napredovanje. Že v prvi minuti je moral Igor Akinfejev posredovati po strelu zvezdnika Walesa Garetha Bala, v 11. minuti pa so Otočani povedli. Liverpoolov Joe Allen je z lepo podaji skozi rusko obrambo našel Arsenalovega Aarona Ramseyja, ta pa je s spodkopano žogo ugnal ruskega vratarja. Že devet minut zatem je Neil Taylor podvojil prednost, ko je po levi strani pobegnil ruskim branilcem, prišel sam pred Akinfejeva, v prvo je bil slednji uspešen, odbito žogo pa je branilec Swsanseaja spravil v rusko mrežo.

Edino pravo priložnost so imeli Rusi v 27. minuti, ko je Wayne Hennessey obranil nevaren strel Artjoma Dzjube, napadalca Zenita. Valižani, ki so velikokrat merili proti vratom, so bili nevarni še v 30. minuti, ko je Burnleyjev napadalec Sam Vokes neoviran streljal v kazenskem prostoru, toda preslabo za vratarja moskovskega CSKA, tako kot Bale deset minut zatem.

Tudi v drugem polčasu so bili Valižani konkretnejši in živahnejši. Realov zvezdnik Bale je najprej v 47. minuti znova zaposlil Akinfejeva, dvajset minut pozneje pa ga je premagal s strelom iz kazenskega prostora. Gol je obveljal kljub sumu o prepovedanem položaju enega izmed soigralcev. To je bila ob še nekaj polpriložnostih obeh ekip tudi zadnja resna akcija na tekmi.


RUSIJA – WALES 0:3 (0:2)
Toulous – Mestni stadion. 28.840 gledalcev. Glavni sodnik: Jonas Eriksson (Švedska).
Strelci: 0:1 Ramsey (11), 0:2 Taylor (20), 0:3 Bale (67).
RUSIJA: Akinfejev, Smolnikov, V. Berezucki (od 46. A. Berezucki), Ignaševič, Kombarov, Mamajev, Glušakov, Smolov (od 70. Samedov), Širokov (od 52. Golovin), Kokorin, Dzjuba.
WALES: Hennessey, Chester, Williams, Davies, Gunter, Ramsey, Allen (od 74. Edwards), Ledley (od 76. King), Taylor, Bale (od 83. Church), Vokes.
Rumeni kartoni: Akinfejev, Mamajev; Vokes.
Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike