zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 22.06.2016 19:59:43

Ronaldo izvlekel Portugalce (video)

Reuters
Vsej nepredvidljivosti nogometa in samega športa navkljub, toda če bi vam nekdo pred prvenstvom dejal, da se bosta v osmino finala iz skupine F s prvega in drugega mesta uvrstili Madžarska in Islandija, bi ga bržkone postrani gledali, če ne oklicali kar za norega. .

A zgodilo se je prav to, debitantka na velikih tekmovanjih Islandija in Madžarska, ki se je na veliko tekmovanje uvrstila po dolgih treh desetletjih suše, se nista ozirali na papir ter napovedi in za seboj pustili (na papirju) močno oziroma bolje rečeno močnejšo Portugalsko ter Avstrijo, ki je bila z devetimi zmagami in le enim remijem neke vrste hit kvalifikacij.

Povedano drugače, pred prvenstvom jih ni bilo malo, ki bi stavili, da se bodo Portugalci sprehodili skozi skupino F, ki je vsaj na papirju delovala vse prej kot peklensko. Pravzaprav ravno nasprotno, mnogi so jo označili za najlažjo, ob tem pa poudarjali, da se je tovrstna druščina na kupu zbrala le zaradi razširitve samega prvenstva. In Portugalska z enim najboljših igralcev zadnjih let na čelu, ki je v dresu madridskega Reala v lanski sezoni zabil reci in piši 51 golov, bi se morala v družbi z raznoraznimi ribiči rutinsko opraviti s skupinskem delom. Poudarek je na tistem bi morala, na koncu se je skupina izkazala za zelo trd oreh. Na koncu so namreč hodili predvsem in samo po robu, se kot na mundialu v Braziliji pred dvema letoma spogledovali s še enim zgodnjim slovesom, trepetali do zadnjih minut, na koncu pa je bil mož odločitve kdo drug kot prav Cristiano Ronaldo.

Nogometaš, ki je včeraj postavil rekord po številu nastopov (17) na evropskih prvenstvih, na večni lestvici je za seboj dokončno pustil francoskega branilca Liliana Thurama in nizozemskega vratarja Edwin van der Sar, ter pri tem postal tudi prvi, ki je zadel na štirih različnih EP (2004, 2008, 2012, 2016), je asistiral Naniju za prvi gol, potem pa z dvema mojstrskima goloma Portugalce dvignil iz prepada. Prava mala mojstrovina oziroma trenutek genialnosti je bil predvsem tisti prvi gol, ki ga je mimo moža v nepogrešljivi trenirki Gaborja Kiralyja poslal kar s peto.
Hit kvalifikacij

Med večjimi razočaranji prvenstva so vsekakor Avstrijci, navsezadnje gre za deseto ekipo s svetovne lestvice. Potem ko so tako suvereno opravili s kvalifikacijami, so apetiti pri naših severnih sosedih sunkovito narasli. Skupina se je zdela pravšnja, a po le enem remiju David Alaba in druščina že pospravljajo kovčke, zadnji žebelj v njihovi krsto pa je včeraj po še zadnjem bolj kot ne obupanem jurišu zabil Arnor Traustason. Na veliko veselje najmanjše nacije na prvenstvu, ki jo v osmini finala čaka obračun z Anglijo.


Madžarska – Portugalska 3:3 (1:1) 

Lyon - Stade de Lyon. 58.000 gledalcev. Sodniki: Atkinson, Mullarkey in Child (vsi Anglija).
STRELCI: 1:0 – Gera (19.), 1:1 – Nani (1:1), 2:1 – Dzsudzsak (47.), 2:2 – Ronaldo (50.), 3:2 – Dzsudzsak (55.), 3:3 – Ronaldo (62.)

MADŽARSKA: Kiraly, Guzmics, Juhasz, Korhut, Lang, Gera (od 46. Bese), Pinter, Elek, Lovrencsics (od 82. Stieber), Dzsudzsak, Szalai (od 71. Nemeth). Selektor: Bernd Storck.
PORTUGALSKA: Patricio, Eliseu, Pepe, R. Carvalho, Vierinha, Gomes (od 61. Quaresma), W. Carvalho, Moutinho (od 46. Sanches), Mario, Nani (od 81. Danilo), Ronaldo. Selektor: Fernando Santos.
Rumeni kartoni: Guzmics, Juhasz, Gera, Dzsudzsak.
Rdeči kartoni: -.


Islandija - Avstrija 2:1 (1:0) 

St. Denise - Stadion Stade de France. 65.714 gledalcev. Sodniki: Marciniak, Sokolnicki in Listkiewicz (vsi Poljska).
STRELCI: 1:0 (18.) Bödvarsson, 1:1 Schöpf (60.), 2:1 Traustason (90.).
ISLANDIJA: Halldorsson, Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason, Gudmundsson (od 86. Ingason), Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason, Bödvarsson (od 71. E. Bjarnason), Sigthorsson (od 80. Traustason). Selektor: Lars Lagerbäck.
AVSTRIJA: Almer, Dragović, Prödl (od 46. Schöpf), Hinteregger, Fuchs, Ilsanker (od 46. Janko), Baumgartlinger, Klein, Alaba, Arnautović, Sabitzer (od 78. Jantscher). Selektor: Marcell Koller.
Rumeni kartoni: Skulason, Sigthorsson, Arnason, Halldorsson; Janko.
Rdeči karton: /.
Značke: ronaldo, euro-2016

Članki iz rubrike