zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

sta
sta
0 23.08.2016 21:28:24

Messija bodo razbremenili in sprostili

Profimedia
Edgardo Bauza je kot novi argentinski selektor dosegel prvo zmago, še preden se je z ekipo podal na zelenice.

Prepričal je namreč prvega zvezdnika te države Lionela Messija, da je preklical odločitev o slovesu od izbrane vrste. Zdaj ga čaka naslednji korak.

Eden najboljših nogometašev na svetu Messi je pred dnevi preklical reprezentančno upokojitev. Zvezdnik Barcelone je po letošnjem južnoameriškem prvenstvu, ki se je končalo konec junija, po porazu v finalu s Čilom napovedal reprezentančno upokojitev, a si je po prigovarjanju skorajda celotne države 29-letnik le premislil.

Odločilno besedo pri tem je imel prav Bauza, ki je samo zato, da je prepričal Messija, pred 14 dnevi dopotoval v Barcelono.

"Resno sem mislil o koncu reprezentančne poti, toda ljubezen do države in dresa je prevelika," je takrat sporočil Messi in dodal: "Ljubim svojo državo. Hvala ljudem, ki so me želeli nazaj. Upam, da si tudi drugi igralci premislijo in se vrnejo z mano, skupaj pa argentinskim ljudem prinesemo veselje."



Prvi del naloge je Bauza tako opravil, zdaj ga čaka še drugi: kako v modro-belem dresu nacionalne ekipe dobiti takšnega Messija, kot ga lahko občudujejo navijači Barcelone. Rešitev je opisal v pogovoru za časnik La Nacion: Messija bo razbremenil, tako da bodo imeli drugi večjo odgovornost, potem pa ...

"Ne bomo podajali samo njemu, da strelja na gol ali gradi igro, ampak bomo ustvarili razmere, kjer bo več odvisno od ekipe. Ne sme biti samo Messi tisti, ki je odgovoren za vse. Seveda vsi vemo, da se lahko zgodi vse, kadar gre žoga k njemu, a potrebujemo pomoč celotne ekipe," pravi Bauza.

Razkril je še filozofijo, s katero se bo z Messijem lotil tekmecev: "Če imaš v svoji vrsti najboljšega igralca na svetu, še nisi nujno najboljši. Se te pa tekmeci bolj bojijo."

Argentina je pred septembrskim nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2018 trenutno na tretjem mestu južnoameriške skupne. Bauza bo reprezentančni krst doživel proti Urugvaju, ki vodi na lestvici, potem pa bo Argentina igrala še z Venezuelo.

Značke: argentina, messi, bauza

Članki iz rubrike