Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 30.08.2016 20:36:08

Mogoče bom zamenjal ekipo

nzs
Slovenska nogometna reprezentanca na Brdu pri Kranju že pridno vadi na pripravah na uvodno tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, ki bo v nedeljo v Vilniusu proti Litvi.

Selektor Srečko Katanec je imel na voljo vse igralce, z izjemo Jana Oblaka, ki je na ponedeljkov zbor prišel s povišano telesno temperaturo.
Tako sta od vratarjev vadila le Matic Kotnik in Vid Belec, preostale vrste pa so bile zastopane praktično stoodstotno. V obrambni je bil tudi Bojan Jokić. Levi bočni branilec je med tistimi, ki jim začenjanje kvalifikacij za veliko člansko tekmovanje ni nič novega. "Vemo, da je prva tekma v kvalifikacijskem ciklu zelo pomembna, zato je tudi zmaga omembna. Mi bomo šli na zmago, mislim, da smo boljša ekipa kot Litovci. Če se hočemo prebiti na svetovno prvenstvo, potem moramo zbrati čim več točk, dobro bi bilo, da tri dobimo že v nedeljo," je povedal Bojan Jokić.

V Litvi bodo tekmo igrali na umetni podlagi. "Vemo, da je tam umetna trava, ampak to ne igra velike vloge. Na takšnih površinah smo že igrali, tudi vadili, tako da nas kljub temu zanima le zmaga," poudarja Jokić in delno pojasnil, kaj Slovenija potrebuje za preboj v Rusijo 2018.



"Veliko stvari se mora 'poklopiti', da določena ekipa pride na mundial. Vemo, da je Slovenija majhna država. Imamo dobre igralce, vendar moramo vsi delati za isti cilj, če si želimo na velika tekmovanja. Dobro je, da je vzdušje pozitivno in to tudi pripelje do zmag," meni branilec španskega Villarreala.

Pri tem Jokić ne dobiva prave priložnosti za igro, kar mogoče nakazuje, da bo kariero nadaljeval v novi sredini. "Če bom ostal, bom dal vse od sebe, mogoče pa bom čez nekaj dni zamenjal ekipo. Po Litvi bo vse jasno glede tega, ali ostanem ali grem," je zaključil Jokić.

Članki iz rubrike