oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 27.09.2016 21:04:53

Angleži ostali brez selektorja, kdo jih bo vodil v Stožicah?

Reuters
Po samo 67 dneh je z mesta angleškega selektorja odstopil Sam Allardyce.

Slednji je reprezentanco vodil na samo eni tekmi, danes pa se je po objavi škandaloznega videoposnetka angleškega časnika The Telegraph, v katerem so ga 'ujeli', kako je skušal izkoristiti svoj položaj, z angleško nogometno zvezo dogovoril za predčasno prekinitev pogodbe. Ta bi mu na letni ravni prinesla kar tri milijone funtov plače.

Zdaj bo zanimivo videti, kdo ga bo nasledil in kdo bo izbrano vrsto vodil na oktobrski kvalifikacijski tekmi v Stožicah.

Začasno bo njegovo mesto zasedel dozdajšnji pomočnik Gareth Southgate.



"Sprejel je dejstvo, da je naredil veliko napako in se tudi opravičil," so sporočili iz angleške nogometne zveze. "To nikakor ni bila lahka odločitev, toda prioriteta zveze je, da zaščiti širši interes nogometne igre in ohrani najvišje standarde obnašanja v nogometu. Služba selektorja angleške članske izbrane vrste je položaj, ki mora predstavljati močne vodstvene sposobnosti in hkrati vedno spoštovati integriteto nogometne igre."

Allardyce je bil za selektorja imenovan julija, ko je po slabih predstavah na Euru zamenjal Roya Hodgsona in bo šel v zgodovino angleškega nogometa kot selektor z najkrajšim stažem.

Angleži pa že sestavljajo sezname nogometnih strokovnjakov, ki bi lahko bili primerni za novega selektorja. Med favoriti na stavnicah so: Alan Pardew, Steve Bruce, Eddie Howe, Glenn Hoddle, Gary Neville, Gareth Southgate. Prvi med tujimi strokovnjaki je Nemec Jürgen Klinsmann. Omenjajo se tudi Alan Shearer, Arsene Wenger, Slaven Bilić, Roberto Mancini, Harry Redknapp, Vincente Del Bosque, David Moyes, Claudio Ranieri, Louis van Gaal ...

Članki iz rubrike