sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
62 14.11.2016 17:08:24

Sanmarinec povsem osmešil arogantnega Thomasa Müllerja

vszi
V petek je v okviru kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu Nemčija gostovala v San Marinu.

Aktualni svetovni prvaki so avtsajderja skupine C odpravili z 8:0, pri čemer je tri zadetke dosegel debitant Gnabry, dvakrat je v polno meril Hector, po enkrat Khedira in Volland, en gol pa so si domačini zabili sami.

Po srečanju pa je član Bayerna Thomas Müller, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute, stopil pred novinarje in precej arogantno pogledal na omenjeno srečanje. "Ne vidim smisla v igranju tako neenakovrednih tekem. Še manj to razumem ob tako natrpanem urniku. Jasno mi je, da je igranje s svetovnim prvakom za njih posebno doživetje, razumem, da se lahko branijo samo z grobo igro. In zato se sprašujem, ali niso to tekme, ki prinašajo nepotrebno tveganje," je dejal Müller, ki je za nemško izbrano vrsto nastopil na 82 tekmah in na njih dosegel 36 zadetkov, v San Marinu pa se ni vpisal med strelce.

Na njegovo stran je stopil tudi legendarni Karl-Heinz Rummenigge, ki je dodal, da reprezentanca San Marina nima nobene zveze s profesionalnim nogometom.

Toda sledilo je nekaj, česar Nemca nista pričakovala, oglasil se je tiskovni predstavnik sanmarinske nogometne zveze Alan Gasperoni in s svojim zapisom osmešil zvezdnika, ki pri Bayernu letno zasluži dobre štiri milijone evrov.

Njegov zapis pa se v prostem prevodu glasi takole.

Dragi Thoma Müller!

Prav imate. Tekme, kot je bila petkova, so odveč. Vam. Na drugi strani, dragi Thomas, vam ni treba priti v San Marino skoraj zastonj za konec tedna, ko bi lahko, če ni prvenstvene tekme, z ženo sedela na kavču v svoji luksuzni vili, ali mogoče sodelovala na kakšni prireditvi, ki bi jo organizirali sponzorji, in v žep pospravila nekaj tisočakov. Verjamem vam, toda dovolite mi, da vam naštejem deset dobrih razlogov, zaradi katerih menim, da je bila tekma San Marino - Nemčija zelo koristna. Upam, da boste premislili o tem in mi sporočili vaše mnenje.

1. Koristna je bila, ker je pokazala, da tudi proti tako slabim moštvom kot je naše, niste sposobni zabiti gola - in ne recite, da niste bili jezni, ko vam je Simoncini preprečil, da bi zadeli ...

2. Koristna je bila, da so vaši trenerji (tudi Beckenbauer in Rummenigge) dojeli, da si ne morejo lastiti nogometa, temveč da je ta last vseh, ki ga imajo radi, med temi pa smo, če vam je všeč, ali ne, tudi MI.



3. Koristna je bila, da je na stotine novinarjev iz vse Evrope opomnila, da obstajajo fantje, ki sledijo svojim sanjam in se ne podrejajo vašim pravilom.

4. Koristna je bila, da je potrdila, da se Nemci ne boste nikoli spremenili in da vas zgodovina ni naučila, da nasilno obnašanje ni vedno garancija za zmago.

5. Koristna je bila, da je 200 fantom iz San Marina pokazala, da spremljajo tekmo in spoznajo, zakaj jim trenerji vedno ponavljajo, naj trdo delajo in dajo vse od sebe. Mogoče bo nekega dne ves njihov trud poplačan na novi tekmi s svetovnim prvakom.

6. Koristna je bila za vašo zvezo (in prav tako za našo), da je zbrala denar od televizijskih in drugih pravic, s katerim bo (ob tem, da vam bo poplačala za vaše nevšečnosti) lahko zgradila igrišča za otroke, šole in naredila nogometne stadione varnejše ... Naša zveza, povedal vam bom skrivnost, gradi novo nogometno igrišče v oddaljeni vasi z imenom Acquaviva. Vi ga lahko zgradite s šestimi mesečnimi plačami, mi ga bomo pa s prodajo televizijskih pravic zadnje tekme. Sploh ni slabo, kajne?

7. Koristna je bila za državo, ki je velika kot vaše igrišče v Münchnu, da se je v medijih pojavila zaradi dobrega razloga, saj nogometna tekma vedno predstavlja dober razlog.

8. Koristna je bila tudi denimo za vašega prijatelja Gnabryja, ki je debitiral v izbrani vrsti in zabil tri gole.

9. Nekaj Sanmarincem je prinesla malo veselja, ker jih je spomnila, da imamo svojo reprezentanco.

10. Koristna je bila zame, da sem doumel, da kljub temu, da ste oblečeni v najlepša Adidasova oblačila, še vedno ostajate tisti, ki pod sandali nosite bele nogavice.

S spoštovanjem, vaš Alan.

Članki iz rubrike