gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
76 09.12.2016 13:33:12

To je reprezentanca PLTS: V Abu Dhabi vsi z izjemo članov enega kluba

Grega Wernig
V mesecu januarju bo v Združenih arabskih emiratih aktivna slovenska reprezentanca, ki jo bodo sestavljali le nogometaši iz PLTS. Toda eden od desetih klubov se je odločil za bojkot.

Pri Mariboru so se odločili, da bodo kot edini "bojkotirali" idejo Nogometne zveze Slovenije in selektorja članske reprezentance Srečka Katanca. Slednji bo januarja v Združene arabske emirate odpeljal izbrano vrsto, ki jo bodo sestavljali le nogometaši klubov iz Prve lige Telekom Slovenije. Toda na seznamu ni niti enega mariborskega nogometaša, čeprav ni znano, zakaj so se v Ljudskem vrtu odločili za takšno potezo. So pa Mariborčani imeli vso pravico za takšno odločitev, termin namreč ni predviden za reprezentančne tekme. "Reprezentanca bo tokrat sestavljena iz prvoligaških nogometašev, saj so vsi klubi našega najboljšega klubskega tekmovanja, z izjemo Maribora, potrdili udeležbo svojih nogometašev," pravijo pri NZS.

Katanec in njegovi izbranci bodo v Abu Dhabi odpotovali 4. januarja, tam bodo ostali deset dni. V tem času bodo odigrali tudi dve prijateljski tekmi, najprej bo nasprotnik Savdska Arabija, nato še Finska. Prvoligaška reprezentanca se bo sicer zbrala že 2. januarja na Brdu pri Kranju.

"Strokovno vodstvo slovenske nogometne reprezentance na čelu s Srečkom Katancem bo tako skozi deset-dnevne priprave in dve prijateljski tekmi dobilo odličen vpogled v zmožnosti, sposobnosti in pripravljenost triindvajestih izbrancev iz slovenskega domačega prvenstva. Cilj reprezentančne akcije B reprezentance je v prvi vrsti povečati krog kandidatov za A reprezentanco, ki jo v prihodnjem letu čaka še šest kvalifikacijskih tekem za nastop na svetovnem prvenstvu 2018," so zapisali na uradni spletni strani NZS.

SEZNAM SLOVENSKE REPREZENTANCE:



Vratarji: Kotnik (Celje), Sorčan (Gorica), Vodišek (Olimpija)

Obrambni igralci: Balkovec (Domžale), Boben (Gorica), Blažič (Domžale), Delamea Mlinar (Olimpija), Klinar (Olimpija), Mitrović (Olimpija), Sikošek (Koper), Širok (Domžale)

Zvezni igralci: Arčon (Gorica), Kramarič (Krško), Kronaveter (Olimpija), Majer (Domžale), Matjašič (Domžale), Vetrih (Domžale), Zajc (Olimpija)

Napadalci: Bratanović (Domžale), Lotrič (Rudar Velenje), Podlogar (Celje), Pučko (Koper), Vuk (Domžale)

Članki iz rubrike