Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
45 09.12.2016 18:18:04

Maribor pojasnil, zakaj njegovi igralci reprezentanci niso na voljo

Nikola Miljković
Zakaj varovancev Darka Milaniča ne bo pod taktirko Srečka Katanca?

Danes je NZStudi uradno razkrila, da bo B-reprezentanca sestavljena z igralci iz slovenske lige v prvi polovici januarja gostovala v Abu Dabiju in tam odigrala dve prijateljski tekmi. Toda v zasedbi Srečka Katanca ne bo igralcev Maribora. Ker so vijoličasti edini klub s prvoligaškega prizorišča, ki ni potrdil udeležbe igralcev, kar je kakopak sprožilo kar nekaj polemik.

Pod Kalvarijo so pojasnili svojo odločitev. "NK Maribor je v dogovorjenem roku odgovoril na dopis Nogometne zveze Slovenije s temeljito obrazložitvijo. Vsekakor smo želeli ugoditi želji, saj nam je akcija, v kateri bi bila reprezentanca sestavljena iz igralcev slovenske lige, zelo všeč, zato smo se problematiki posvetili poglobljeno in iz večih zornih kotov. Med NZS in našim klubom nikdar ni bilo težav glede udeležbe igralcev na reprezentančnih akcijah. Tudi v tem primeru ni razloga za negativo ali morebitne polemike," so zapisali na uradni spletni strani vijoličastih in nadaljevali: "Glede na to, da se v klubu trudimo organizirati vse zadeve na najvišji ravni, so naše priprave in vse prihodnje aktivnosti že vnaprej določene. Prav tako je odmerjen premor za igralce po dolgi sezoni. NZS nam je vabilo na turnejo, ki sovpada z začetkom naših klubskih priprav, poslala, žal, prepozno. Igralci so že dobili načrt priprav, od oktobra so seznanjeni, kdaj imajo naslednje po končanih obveznostih po zadnji tekmi. Razdelano je, kdaj je čas odhoda na priprave, s katerim prevozom gredo, prav tako vse o terminih tekem, ko bodo nasprotniki v pripravljalnem obdobju Zenit, Ludogorec, Krasnodar, Arsenal Tula in Budućnost med bivanjem v Turčiji. Nafta in ZTE pa v začetnem ter Rudar ob zaključnem delu priprav na domačih tleh."

In še zaključek pojasnila: "Obdobje, ki sledi, pomeni edino možnost za večji premor igralcev in klubskim obveznostim so prilagodili tudi odhode svojih počitnic z družinami. Igralci do začetka januarja ne bodo trenirali in ne bodo fizično pripravljeni za igranje tekem, kar pomeni tudi nevarnost poškodb v času priprav za nadaljevanje sezone, tako da iz zdravstvenega vidika nismo bili za nastop v tem času. Izključno ti razlogi so privedli do odločitve, da se naši člani ne udeležijo te akcije slovenske reprezentance."

Članki iz rubrike