Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 03.01.2017 19:03:46

Katanec: Pokazati bodo morali inteligenco (FOTO)

Tit Košir
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je danes na Brdu pri Kranju zbral člane B-reprezentance, ki jo v sredo zvečer čaka pot v Abu Dabi, kjer bo 10. in 13. januarja igrala prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo in Finsko. Katanec je seznam sestavil iz nogometašev slovenskih prvoligaških klubov.

Na seznamu so Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija), Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Denis Klinar (Olimpija), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale), Sandi Arčon (ND Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija), Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper) in Slobodan Vuk (Domžale).

Katanec je pojasnil, zakaj so se sploh odločili za takšno akcijo. "Zato, ker se je ponudila možnost, da organiziramo tako mini-turnejo, da damo fantom priložnost, ki je običajno ne bi dobili. Tu se lahko pokažejo. Nikjer ne piše, da kdo, ki je danes tu, ne bo z nami tudi marca. V nogometu se marsikaj dogaja, so poškodbe, bolezni, kartoni ... Če se bodo fantje pokazali v najboljši luči, potem bodo prišli tudi na naslednje akcije," je pojasnil selektor, ki bo v Združenih arabskih emiratih z ekipo opravil štiri, pet treningov pred tekmo s Savdsko Arabijo.

"Na akcijah, ki bodo prišle zatem, bodo verjetno le dva, trije treningi, zato morajo igralci zdaj pokazati svojo inteligenco, koliko so se pripravljeni prilagajati ... Na dveh treh, treningih namreč nimaš možnosti nadomestiti let in let pomanjkanja igranja na najvišji ravni," meni Katanec, ki se s tekmecema ne obremenjuje. "Mi bomo imeli svoj načrt, kako igrati. Kakšni bosta Savdska Arabija in Finska, me na koncu koncev niti ne zanima."

Prav tako si za to turnejo ni zadal rezultatskih ciljev. "Rezultatsko gledano si za to turnejo nisem postavil nobenih ciljev. Veste, kaj mislim o tem. To so prijateljske tekme, ki niso podobne pravim tekmam. Konec koncev menjamo po šest igralcev, česar se na pravih tekmah ne počne. Vidim pa lahko veliko. Na treningih vidim, kako se fantje razumejo, kdo je prilagodljiv, kakšni so karakterno ... Da se veliko povleči iz tega," še pravi Katanec, ki ne bo imel na voljo igralcev Maribora. Štajerci so se odločili, da na to akcijo ne bodo pustili svojih igralcev. Katanec je glede tega še enkrat poudaril, da povsem spoštuje odločitev Maribora in da nikakor nočejo klubom vrniti poškodovanih igralcev.

Slovenija se je s Savdsko Arabijo na uradnih tekmah pomerila enkrat, in sicer je leta 2000 na prijateljskem obračunu zmagala z 2:0. Proti Finski so Slovenci igrali dvakrat, enkrat (1999) so se razšli z 1:1, enkrat (2013) pa so zmagali Finci z 2:0.

Galerija
Značke: srečko-katanec, zbor

Članki iz rubrike