mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 13.01.2017 18:13:22

Slovenija B brez težav odpravila Finsko

Drago Wernig - TAKA
Slovenska nogometna reprezentanca B je na prijateljski tekmi v Abu Dabiju premagala Finsko z 2:0 (1:0). Slovenska vrsta, ki končuje turnejo v Združenih arabskih emiratih, je v torek igrala tudi s Savdsko Arabijo, končni izid je bil 0:0.

Slovenska vrsta, ki jo je selektor Srečko Katanec izbral iz slovenskih prvoligaških klubov, je akcijo v Združenih arabskih emiratih končala z neodločenim izidom 0:0 proti Savdski Arabiji in današnjo, povsem zasluženo, zmago proti Finski. Slovenija je na tretji medsebojni tekmi s Finci prvič slavila, razlika med tekmecema pa bi bila lahko še višja, med drugim je Slovenija zatresla še okvir vrat in zapravila najstrožjo kazen.

V prvem polčasu sta ekipi prikazali bolj ali manj enakovredno, a ne ravno navdušujočo predstavo, prvi pa so zagrozili Finci v deseti minuti, vendar je bil Matic Kotnik na mestu. Že dve minuti zatem pa je Slovenijo, ki je igrala dovolj čvrsto, v vodstvo povedel Rok Kronaveter, ki je poskrbel za izjemen zadetek s prostega strela s skoraj 30 metrov. Zadel je pod prečko vrat vratarja Walterja Viitale.

Uvod drugega polčasa je bil zelo razburljiv. Že v 48. minuti so Slovenci podvojili prednost, ko je po prostem strelu Jureta Balkovca vratar Viitala izpustil žogo, ta pa se je od Gabra Dobrovoljca odbila v mrežo. Malce zatem je bil nevaren še Elvis Bratanović, v 51. minuti pa je bil znova v ospredju Kronaveter, ki je sprožil s 25 metrov malce z leve strani in zadel bližnjo vratnico.

Tri minute pozneje je Sandi Arčon povsem neoviran prišel do strela v kazenskem prostoru, toda izkazal se je Mika Hilander, ki je le nekaj sekund pred tem zamenjal poškodovanega Viitalo. V 65. minuti so do nove priložnosti prišli tudi Finci, tik pred Rokom Vodiškom, ki je med polčasoma zamenjal Kotnika, je prišel do strela Eero Markkanen, toda žogo slabo zadel, tako kot tudi Slobodan Vuk na drugi strani v 76. minuti.

Minuto zatem so imeli Slovenci lepo priložnost za 3:0, saj je sodnik po prekršku nad Martinom Kramaričem pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je izvedel Vuk, a zadel vratnico. To pa je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

"V prvem polčasu nismo igrali tako dobro, v drugem pa smo bili boljši. Zaslužena zmaga, pristop je bil pravi. Mogoče bi lahko v drugem polčasu dosegli še kakšen zadetek, ampak je v redu tudi tako. Zadovoljen sem tudi zaradi tega, ker nismo imeli nobenih težav, fantje se bodo zdravi vrnili v klube. Upam, da bo fantom to ostalo v lepem spominu," je po tekmi povedal Katanec in odgovoril tudi na vprašanje, ali je v tej akciji videl tisto, kar je želel.

"Vedeli smo, da fantje fizično ne bodo tako pripravljeni. Določene stvari se sicer vidijo, kdo je za sodelovanje, kdo se kako obnaša v družbi. To, kar smo naredili, sicer meji na norost, ko greš igrat, čeprav veš, da fantje niso pripravljeni. Ampak nam se je izšlo. Vse skupaj je bilo pozitivno, bodo pa fantje seveda čez kak mesec na višji ravni," je še povedal selektor.

SLOVENIJA - FINSKA 2:0 (1:0)
* Stadion oboroženih sil. 
* Strelca: 1:0 Kronaveter (12.), 2:0 Dobrovoljc (48.). 
* Slovenija: Kotnik (od 46. Vodišek), Širok, Boben, Dobrovoljc, Balkovec (od 81. Sikošek), Kronaveter (od 60. Matjašič), Zajc (od 46. Majer), Vetrih, Pučko (od 46. Kramarič), Bratanović (od 70. Vuk), Arčon. 
* Finska: Viitala (od 53. Hilander), Arkivuo, Kojola, Väisänen, Sumusalo, Tuominen (od 61. Skrabb), Kauko (od 72. Matilla), Schüller, Taylor (od 61. Forsell), Pelvas, Markkanen (od 67. Vayrynen). 
* Rumeni karton: Balkovec. 
* Rdeči karton: /. 

Članki iz rubrike