požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 17.01.2017 22:44:27

Egiptovski vratar se je vpisal v zgodovino

S tekmo med Malijem in Egiptom se je v gabonskem Port Gentilu končal prvi krog afriškega nogometnega prvenstva. V zadnjem obračunu skupine D sta se Mali in Egipt razšla z neodločenim izidom 0:0. Pred tem je v tej skupini Gana z 1:0 (1:0) premagala Ugando.

Za Gance, podprvake s prejšnjega prvenstva, je zadel napadalec West Hama Andre Ayew, ki je v 32. minuti izkoristil najstrožjo kazen. Črne zvezde, kot pravijo Gancem, čakajo na afriški naslov od leta 1982, pred dvema letoma so v finalu po enajstmetrovkah izgubile proti Slonokoščeni obali, na drugi strani pa Uganda prvič po letu 1978 nastopa na afriškem prvenstvu.

Na drugi tekmi strelcev ni bilo, kot zanimivost pa velja omeniti, da je egiptovski vratar Essam El Hadary postal najstarejši igralec, ki je kadarkoli zaigral na afriškem prvenstvu. Kapetan Egipta je v nedeljo dopolnil 44 let, v igro pa je vstopil v 25. minuti po poškodbi Ahmeda El Shennawyja. Pred tem je imel starostni rekord (s prvenstva leta 2006) v lasti njegov rojak Hossam Hassan z "vsega" 39 leti, petimi meseci in 24 dnevi.

Članki iz rubrike