kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.01.2017 22:29:21

Egipt zadnji polfinalist afriškega prvenstva

Znani so vsi polfinalisti afriškega nogometnega prvenstva. Burkini Faso, Kamurunu in Gani so se kot zadnji pridružili Egipčani, ki so v zadnjem četrtfinalu z 1:0 (0:0) premagali severnoafriške tekmece iz Maroka.

Dolgo je kazalo, da bosta tekmeca s severa celine za zadnjo polfinalno vstopnico igrala dodatek. A tik pred koncem je vendarle padla odločitev, junak Egipta pa je rezervist Mahmoud Kahraba, ki je v 88. minuti dosegel edini zadetek na tekmi in svoji reprezentanci zagotovil mesto med najboljšo četverico na tekmovanju.

Egipt se bo za vstop v finale, kjer bo znan nov prvak - branilec naslova s prejšnjega prvenstva Slonokoščena obala je obtičala že v skupinskem delu - pomeril z Burkino Faso. Drugi polfinalni par je Kamerun - Gana, dvoboja bosta v sredo in četrtek.

Kahraba je Egiptu zagotovil prvi uspeh proti Maroku na teh tekmovanjih po letu 1986. Za nameček pa so Egipčani na letošnjem prvenstvu še vedno najboljša obrambna ekipa, saj tudi v predtekmovanju ob dveh zmagah in enem neodločenem izidu niso dobili niti enega gola.


Danes si je polfinale zagotovila tudi Gana. Štirikratni afriški prvaki so si še šestič v nizu priborili polfinalno vstopnico. Tokrat so z 2:1 premagali DR Kongo. Za zmago sta poskrbela brata Ayew; Andre Ayew je poskrbel za končni izid 2:1 z zadeto enajstmetrovko v 78. minuti, njegov brat Jordan Ayew je začel 15-minutni strelski niz na tekmi v 63. minuti. Med obema ganskima goloma je za kratko izenačenje poskrbel Paul-Jose M'Poku v 68. minuti.


V soboto sta napredovala Burkina Faso in Kamerun. Sledni je po streljanju enajstmetrovk izločil Senegal s 5:4. Za mnoge prvi favorit letošnjega afriškega prvenstva Senegal je izpadel že v četrtfinalu. Tako je bilo tudi leta 2002, takrat v finalu omenjenega tekmovanja. Junak tekme je bil vratar Kameruna Fabrice Ondoa, ki je v peti seriji ubranil strel Sadiu Maneju, za tem pa je Vincent Aboubakar rutinirano zadel za preboj v polfinale.


Burkina Faso pa je z 2:0 premagala Tunizijo, med strelce sta se vpisala Aristide Bance, ki je prvi gol dosegel v 81. minuti, in Prejuce Nakoulma, ki je zadel v 85. minuti.

Članki iz rubrike