Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
20 18.02.2017 16:05:09

Najbolj pričakovan dokumentarni film na ogled (video)

Pravijo, da je to huliganski dokumentarec leta. Težko pričakovani BBC-jev film z naslovom "Ruska huliganska armada" prikazuje najbolj ekstremne ruske nogometne huligane, ki so na lanskem evropskem prvenstvu v Franciji povzročali ogromno težav prirediteljem.

Gotovo se še spomnite neredov v Marseillu, kjer so se manj številčni Rusi spravili na številčnejše Angleže, kot da bi jim želeli nekaj sporočiti. Dogodki v Franciji oziroma brutalno izživljanje približno 150 Rusov nad 3000 Angleži je bil tudi povod za dokumentarni film.

Film "Ruska huliganska armada" predstavlja Ruske huligane v povsem novi luči, njihovo izjemno organizacijo, telesno pripravljenost in odločnost. Če ne že od prej, od lanskega evropskega prvenstva Angleži dokončno niso več sinonim za nogometne huligane, ta naziv zdaj pač pripada Rusom.

huligani 1
Profimedia


Novinarji britanske televizije so odšli v Rusijo in obiskali huligane - glavne akterje ruske navijaške scene oziroma vodje ruskih navijaških skupin. Med sogovorniki so bili tudi udeleženci izgredov v Marseillu, ki so pojasnili, na kakšen način so se lotili Angležev.

Dokumentarni film prikazuje tudi vadbo ruskih huliganov v telovadnici, njihove medsebojne pretepe na zelenicah, daleč od oči javnosti.

Cilj dokumentarnega filma je do neke mere tudi diskriditacija Vladimirja Putina in ruske politike pred svetovnim prvenstvom leta 2018. Varnostni vidik organizacije SP bo vsekakor velik zalogaj za ruske organizatorje.

huligani 2
Profimedia

Članki iz rubrike