Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 22.03.2017 10:23:07

Aljaž Struna v intervjuju za Ekipo SN: Sem bolj nor od brata, selektor je vedno vedel ...

Drago Wernig - TAKA
Na prvi pogled je sicer videti kot pravi roker, toda Aljaž Struna pravi, da ne posluša rock glasbe, pač pa vse zvrsti glasbe. Zato ga tudi ne moti, ko iz reprezentančne garderobe zvenijo balkanski ritmi turbofolka.

V nasprotju s svojim bratom Andražem, ki nikakor noče ne pred kamere ne pred diktafone, je Aljaž precej bolj zgovoren. Dobili smo ga pred diktafon in ga povprašali o številnih zadevah. Med drugim o odnosu s svojim bratom, razlikah med njima, govorili pa smo seveda tudi o prihajajoči tekmi s Škotsko.

Takoj na začetku ste omenili, da ste veseli, da se je brat vrnil v reprezentanco. Sta se še pred zborom kaj pogovarjala o tem? Kako doživlja to, da je znova zraven?
Tako ali tako se slišiva vsak dan po telefonu in seveda sva se pogovarjala tudi o njegovem vnovičnem vpoklicu v izbrano vrsto. Je zelo vesel, da sva znova oba v reprezentanci. Igral bo skoraj doma, na Škotskem, proti svojim, če se lahko tako izrazim. Na Škotsko bodo prišli tudi starši, tako da bo to zagotovo lepa izkušnja.

Zakaj se brat tako zelo izogiba medijskim nastopom? Nikdar noče govoriti, ne pred kamerami ne pred diktafoni.
Ne vem. Če bo želel, vam bo sam povedal. Ne morem govoriti v njegovem imenu. (smeh)



Nekateri so se šalili tudi, da slovenski selektor ne ve, da obstajata dva nogometaša s priimkom Struna. Mislite, da je bilo v tej šali kaj resnice?
Ne, ne, mislim, da je selektor od začetka vedel, da ni samo en Struna, pač pa sva dva brata. On pozna razloge, zakaj me ni že prej klical, ampak kot sem rekel, to me ne moti. To je selektorjeva odločitev, tako kot tista, kdo bo igral in kdo ne. Jaz to spoštujem, igram za svoj cilj, sledim svoji poti.

Če ostaneva še malce pri odnosu z bratom. Kakšen je Andraž? Zdi se, da se razlikujeta kot dan in noč. Vi ste bolj odprti, on precej bolj tih, resen.
Rekel bi, da sem jaz bolj nor. (smeh) Toda imava tudi precej skupnih točk. Ne nazadnje sva skupaj odraščala, bila v isti družbi. Razmišljanje imava podobno, oba sva delavca, veliko delava. Zavedam pa se, da navzven delujeva popolnoma drugačna. (smeh)

CELOTEN INTERVJU Z ALJAŽEM STRUNO SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike