Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.03.2017 12:59:03

Katanec pozna recept za Škote, a njihove zadnje tekme ni gledal. Zato, ker ... (foto)

Grega Wernig
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec na Brdu pri Kranju od začetka tedna svoje izbrane pripravlja na nedeljsko tekmo kvalifikacij za SP 2018. Z delom pred obračunom s Škotsko v Glasgowu je zadovoljen, opozarja pa, da bo treba pokazati vsaj takšno mero borbenosti in agresivnosti kot domača vrsta, če želijo ugoden razplet.

"Vse je v redu. Na prvih treningih sicer nekaj fantov ni vadilo, zdaj pa smo kompletni. Priprave potekajo normalno in brez posebnosti. Čaka nas še par treningov do tekme, imamo še nekaj stvari za doreči, da bodo fantje vse vedeli. Nogomet pa je nepredvidljiv, upam, da bodo fantje v dobri formi, da se bo na Škotskem dobro razpletlo," je dejal Katanec in izpostavil, kaj jih še čaka do tekme.

"Moramo biti kompaktni, borbeni, na takšni ravni kot Škoti. Če ne bomo na tem nivoju, nas bodo pohodili. Res mi ni jasno, kako so izgubili dve tekmi z 0:3. Mi moramo biti izredno pametni, osredotočeni ... Če bomo zamujali s podajami, bodo oni agresivni, prihajali dva na enega, tri na enega ... Fante na to pripravljamo," je povedal selektor in nadaljeval tudi o tem, kaj mora sam postoriti.

katanec gw 1
Grega Wernig

"Jaz moram skozi te tri treninge oziroma dva resna ugotoviti, kdo bo igral na katerem mestu, koliko časa in zakaj. Treba je pripraviti teh 14, 15 fantov, da lahko odgovorijo na zahteve določene tekme. Potem pa v boj," je pojasnil Katanec, ki pravi, da ob vsem, na kar se pripravljajo, se pojavi še sodniški kriterij. "Vemo, kaj se dogaja. Včasih se enega s prstom dotakneš in je prekršek, drugič narediš 'bodycheck', pa ni nič," meni selektor.

Ta sinočnje prijateljske tekme Škotske in Kanade ni gledal (1:1), češ da s prijateljskih tekem ne izve prav veliko oziroma ne dobi pravih informacij. Te pa že ima s prejšnjih kvalifikacijskih tekem. "Škoti so dobra, borbena ekipa, nimajo pa točk. Te bodo iskali, ne preostane jim nič drugega. Mi se bomo poskušali postaviti tako, da bomo najbolje odgovorili na njihovo igro," pravi Katanec ter dodaja, da morajo biti fantje pripravljeni tudi na kakšno presenečenje s škotske strani.

katanec slovenija gw
Grega Wernig

"Poklicali so 30 igralcev, s Slovaško so igrali z eno postavo, proti Angliji je bilo sedem novih. Na to morajo biti tudi fantje pripravljeni. Če bo dal njihov selektor znova pet novih v igro, morajo fantje biti sposobni to brati. Na stadionu bo namreč 50.000 ljudi in bo komunikacija posledično praktično nična. Zato je zelo pomembno, na kašni ravni kdo igra oziroma ne igra, kdo je v pravem ritmu, kdo ne. Morajo znati brati igro," je zaključil Katanec.

Članki iz rubrike