reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
3 25.03.2017 14:22:50

Reprezentanca že v Glasgowu, kdo bo začel v prvi postavi? (foto)

Grega Wernig
Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v s soncem obsijani Glasgow, kjer jo v nedeljo ob 20.45 čaka kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo 2018. Tekmec bo Škotska, v slovenskem taboru pa so dobro razpoloženi in pravijo, da bo ob pravem pristopu tudi razplet ugoden.

Slovenija si želi nadaljevati niz neporaženosti. Zaenkrat ni doživela poraza na zadnjih petih tekmah (Litva 2:2, Slovaška 1:0, Anglija 0:0, Malta 1:0, prijateljska tekma na Poljskem pa 1:1).

Trenutno v skupini F vodi Anglija z desetimi točkami, Slovenija ima na drugem mestu osem točk, Slovaki so tretji s šestimi, Litovci četrti s petimi, Škoti peti s štirimi, Maltežani pa so zadnji brez točke.


"Trenutno smo drugi. To bomo poskušali zadržati. Dali bomo 100, 120 odstotkov za grb, na koncu tekme pa bomo videli, kaj smo si zaslužili," pravi Aljaž Struna, ki bo bržčas začel na desnem bočnem branilskem položaju.

Glede na to, da so bili treningi zaprti za javnost, je sicer prva enajsterica še malce skrivnostna, bržčas pa korenitih sprememb ne gre pričakovati. V vratih bo Jan Oblak, v obrambi ob Struni bodo še Miral Samardžić ali Miha Mevlja, Boštjan Cesar in Bojan Jokić, v zvezni vrsti Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Kevin Kampl in Valter Birsa ter v napadu Josip Iličić ter Robert Berić ali Roman Bezjak.

Izbrance Srečka Katanca sicer zadnji pravi trening čaka danes ob 18.30 po slovenskem času.

Članki iz rubrike