pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
1 22.03.2024 08:30:52

Razkrito! Skrivnostna odsotnost Portugalca buri duhove, glejte, kaj se dogaja z zvezdnikom Barce!

Profimedia
Od resnih osebnih težav do preventivne odsotnosti zaradi poškodbe. Ugibanj o tem, zakaj je Joao Cancelo pretekli konec tedna izpustil obračun madridskega Atletica in Barcelone, ni manjkalo. Španci so včeraj razkrili pravi razlog in posredno potrdili, da prihodnji teden v Stožice prihaja tudi zvezdnik katalonskega ponosa.

Po sijajni predstavi, ki jo je uprizoril na povratni tekmi osmine finala lige prvakov, ko se je podpisal tudi pod enega od treh zadetkov v mreži Napolija, je navijače Barcelone pred derbijem z atleti čakalo (neprijetno) presenečenje. Ne le, da je Joaa Cancela v udarni enajsterici nadomestil mladi Hector Fort, ki ga lahko v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 19 let v teh dneh spremljamo v Lendavi, temveč Portugalca sploh ni bilo v kadru Xavija Hernandeza. Zdelo se je, da je že tako razredčene vrste Kataloncev dodatno oslabila še ena poškodba; takšne so bile tudi prve informacije španskih medijev, ki so pisali o tem, da je Cancelo na obračunu z Napolijem prejel udarec.


Da bi utegnila biti resnica nekoliko drugačna, je po visoki zmagi nad Atleticom namignil strelec tretjega zadetka Fermin Lopez. »To zmago posvečam Cancelu, ki se je znašel v težki situaciji,« je dejal mladi vezist blaugrane in hitro sprožil nova namigovanja o tem, da je portugalski bočni branilec tekmo izpustil zaradi resnih osebnih težav. Ugibanja je s posebnim sporočilom po dvoboju z Madridčani podžgal tudi Xavi. »Cancelo je čustven človek, človek z zelo velikim srcem. Prizadelo ga je, da nam ni mogel pomagati. To zmago posvečamo njemu in vsem tistih, ki niso bili tukaj z nami,« je dejal strateg modro-rdečih. Po takšnih in drugačnih govoricah je s pojasnilom svoje navijače, pa tudi portugalsko nogometno javnost, pomirila Barcelona.

Cancelo je v preteklih dneh prestal preventivne zdravniške preiskave, razlog za to pa se skriva v bolezni srca, ki so jo odkrili pri njegovem bratu Pedru Cancelu in bi lahko bila dedna. Enaindvajsetletni Pedro je nazadnje igral za drugo ekipo portugalskega Maritima, a v letošnji sezoni – bržčas ravno zaradi zdravstvenih težav – ni odigral niti ene tekme in naj bi celo zapustil klub. Pri branilcu Barcelone medtem niso odkrili nobenih težav s srcem, zato se vrača v tekmovalni pogon. Nanj bo tako računal tudi portugalski selektor Roberto Martinez; Cancelo je del skupine nogometašev, ki se bodo izbrani vrsti pridružili samo za drugo prijateljsko tekmo v tem reprezentančnem ciklu.

Članki iz rubrike