nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 18.04.2024 19:11:44

Navijači, pozor! To je nov dres Slovenije, s katerim bodo Oblak, Šeško in druščina igrali na Euru!

Martin Metelko
Nogometna zveza Slovenije je pokazala nove drese, s katerimi bodo Slovenci igrali na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.

Novi dres slovenske izbrane vrste je zelo podobnem prejšnjemu, s katerim so si Slovenci izbojevali pot na Euro! Kot so pojasnili pri Nogometni zvezi Slovenije, so se odločili za evolucijo in ne revolucijo, dres so le minimalno popravili. "Z novim dresom smo na Nogometni zvezi Slovenije zasledovali predvsem cilj prepoznavnosti dresa s katerim se je reprezentanca po 24 letih ponovno uvrstila na evropsko prvenstvo. Namesto revolucije dizajna smo se odločili zadržati vse glavne segmente dresa, ki ga je v natečaju na spletni strani NZS pred dvema letoma izbrala slovenska javnost," so zapisali na NZS pri opisu novega dresa. 

dres slovenija euro
"V sredini dresa na prsih tako še naprej kraljuje stiliziran Triglav, pod Triglavom je prostor za številko, pod to pa vzorec, ki ga poznamo že s prejšnjega dresa. Nad Triglavom je zdaj prostor za obeležje tekme, s čimer bodo dresi s tekem dobili še večjo zbirateljsko vrednost. Sledimo vodilu, da dres ni podoben dresu kateregakoli slovenskega kluba. Simboli in barve, uporabljeni na dresu, so nam skupni od leta 1991. Triglav ostaja na dresu v enaki obliki kot na prejšnjem, skupaj z rdečim simbolom srca, ki reprezentante opominja, da se za državni dres igra s srcem, obenem pa igralcem in navijačem prinaša občutek enotnosti in ponosa. Dres je izdelan iz najnaprednejših materialov, ki zagotavljajo maksimalno udobje in zračnost med igro. Posebna tehnologija tkanine omogoča igralcem, da ostanejo suhi in hladni tudi v najzahtevnejših pogojih. Oblikovan je tako, da zagotavlja svobodo gibanja in je odporen na trganje in obrabo. Novi dres slovenske nogometne reprezentance ni le športna oprema, ampak simbol nacionalnega ponosa in skupnih upanj. Oblecite ga z navdušenjem in podprite naše junake na njihovi poti do novih zmag! Dres je že na voljo v naši uradni 11teamsports Slovenija v centru Ljubljane. Bodite del zgodbe o uspehu in si zagotovite svoj dres še danes!" so še poudarili pri Nogometni zvezi Slovenije.

Značke: slovenija, dres, euro-2024

Članki iz rubrike