sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

liz
liz
0 26.10.2014 09:31:18

Šest tekem je bilo dovolj

Profimedia
Lastnik Leedsa Massimo Cellino se ni izneveril tradiciji.

V vlogi prvega moža Cagliarija je v 22 letih odpustil 36 trenerjev, po 14. krogih angleškega drugoligaškega tekmovanja pa je že ustloličil tretjega v tekoči sezoni.

Zanimivo je, da sta oba, ki sta letos sedela na vročem Leedsovem stolčku, David Hockaday in Darko Milanič, delo prvega moža stroke opravljala samo šest tekem.

Razlika med njima je le v tem, da se je moral Hockaday od kluba posloviti po 70, Milanič pa že po 32 dneh. Kot vse kaže je šest tekem dovolj, da si muhasti Cellino ustvari mnenje o strokovnosti posameznega človeka.

Milanič je v Leeds prišel 23. septembra iz Sturma. Na šestih tekmah mu ni uspelo zmagati, zbral je tri remije in prav toliko porazov. Sodu pa je dno izbil sobotni domači neuspeh proti Wolverhamptonu. Čeprav je nekdanji angleški prvak v 18. minuti povedel, so gostje po dobri uri igre izenačili, v 84. minuti pa prek Clarka obrnli izid v svoj prid. S tem porazom je Leeds na lestvici 24-članskega tekmovanja padel na 18. mesto.



"Naredil sem napako, ko sem pripeljal tega fanta. Je negativen in ima miselnost poraženca," je po tekmi povedal Cellino. "Rad bi se opravičil navijačem, ker si zaslužijo boljše rezultate," je zapisal na svojem Twitter računu. Novico, da je dobil odpoved, je Milaniču sporočil športni direktor Nicola Salerno.

"Zelo sem razočaran, ker smo si zaslužili več točk. To ni dober položaj zame in za ekipo, vendar še vedno vidim dobre stvari, ki smo jih naredili. Verjamem, da lahko pridemo na pravo pot. Moja naloga je, da stvari popravimo. Prepričan sem, da ta drugi polčas ni bil delo celotnega meseca. S svojim moštvom veliko delam, a gre za mlade fante brez večjih izkušenj," je po porazu z Wolverhamptonom - še preden je dobil odpoved - otoškim medijem povedal Milanič, in nadaljeval: "Odigrali smo dober prvi polčas, dosegli zadetek. Nato pa smo se ustavili in začeli igrati nazaj." Po novinarski konferenci je sledilo slovo od kluba.

Namesto 46-letnega Slovenca bo krmilo Leedsa zdaj prevzel tri leta starejši Neil Redfearn, ki je v klub prišel pred dvema letoma. Do zdaj je vodil mlado ekipo, na klopi članske pa že trikrat opravljal delo 'gasilca' - vsakič jo je vodil v času med menjavo glavnega trenerja.

Tako je bilo tudi septembra, ko je šef Cellino odpustil Hockadayja in preden je pripeljal Milaniča. V tistem času je na štirih prvenstvenih tekmah zbral deset točk. Po Cellinovih besedah bo tokrat on dobil priložnost, da se izkaže, in bo v ponedeljek vodil prvi trening.

Članki iz rubrike