najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 18.12.2014 07:30:21

Potrdil, da se vrača v Nemčijo

Slovenski reprezentant v pričakovanju velikega prestopa.

Kevin Kampl bo januarja eden od zvezdnikov zimskega prestopnega roka. Če je bila to pred nekaj tedni še misel, ki je bila zavita v gosto meglo, zdaj dejansko ni več nobenega dvoma. Kampl zagotovo zapušča Salzburg, zadnjo tekmo v dresu slednjega je že odigral. Edino odprto vprašanje, ki je seveda tudi najzanimivejše, je, kam bo odšel.

NE BO DRUGOLIGAŠ
Toda tudi glede tega so se možnosti precej skrčile. Kampl je namreč našemu viru, ki naj ostane neimenovan, je pa izjemno zanesljiv, potrdil, da se vrača v Nemčijo, kjer je že igral pred odhodom v Avstrijo.

kevin kampl

Zaupal mu je tudi to, da njegov naslednji klub zagotovo ne bo drugoligaš RB Leipzig, ki bi naredil marsikaj, da bi ga dobil. Njegov glavni adut je bil, da imata Salzburg in Leipzig istega lastnika, toda Kampl je dal nadrejenim jasno in glasno vedeti, da ga igranje v drugi nemški ligi ne zanima. Morda ga še bi, če bi bila to edina ponudba, ki bi jo prejel. A ker ni, selitev v Leipzig kljub pritiskom Red Bulla ne pride v poštev. Tudi zaradi tega, ker sta se v bitko za Kampla spustila dva ugledna nemška prvoligaša. Eden je Bayer, na katerega je Kampl čustveno vezan, saj je v njem začel svojo kariero, drugi Borussia iz Dortmunda.

MEGLA SE JE ŽE PRECEJ RAZKADILA
Zdi se, da prav med slednjima poteka edina prava bitka za slovenskega zvezdnika, ki pa za zdaj z odgovorom, kam bo dejansko odšel, ni želel postreči še nikomur. Morda zato, ker niti sam še ne ve, morda zato, ker še vedno potekajo pogajanja, morda zato, ker želi naprej v miru na dopust.

794-13-kampl red bull
Red Bull Salzburg

Ampak kocka bo prej ali slej padla, če ne prej, na začetku januarja, ki pa je tako ali tako pred vrati. Skratka, megla se je že precej razkadila, Kampl se več kot očitno vrača v Nemčijo, vprašanje ostaja le še ime kluba, ki ga bo okrepil. Včeraj smo ga želeli o tem pobarati tudi sami, toda njegov mobilni telefon je žal zvonil v prazno.

TAKO HUDO VENDARLE (ŠE) NI
So se pa o njem spet razpisali prav v Nemčiji. Še okrepil se je namreč glas tistih, ki ga "selijo" v Dortmund. Tam domuje čisto pravi evropski nogometni velikan, ki pa je v tej sezoni zašel v nepričakovane težave. V ligi prvakov sicer blesti, v bundesligi pa zagotovo ne. Rumeno-črni so bili favoriti za najvišja mesta, zdaj so v spodnjem delu razpredelnice, nedolgo tega so bili celo povsem zadnji. Kvalitete imajo vseeno ogromno in verjetno bi se moral zgoditi čudež, da bi izpadli, tako hudo vendarle (še) ni.

786-3-kampl

SPREMEMBE, KI BI BILE LOGIČNE 
Ne glede na vse pa je očitno, da v raju nekaj škripa. Nekateri pravijo, da se pozna predvsem odsotnost Roberta Lewandowskega, ki je prestopil k velikemu rivalu Bayernu, spet drugi dodajajo, da BVB v vsakem primeru potrebuje nekaj svežih moči. S tem se delno strinja tudi karizmatični trener Jürgen Klopp, ki pa ni naklonjen paničnim nakupom. "Nisem tisti, ki zahteva prestope. Če imaš več igralcev, to še ne pomeni, da si bolj kvaliteten. Imamo več kot dovolj nogometašev, ne glede na vse pa razmišljamo o spremembah, ki bi bile logične. Toda to res ne pomeni, da bomo kar tako nekaj kupovali," je januarske načrte delno razkril Klopp.

MANJ KOT ZA DESET GOTOVO NE
No, čeprav bi morebiten Kamplov nakup težko označili za panično potezo ogroženega kluba. Vseeno je slovenski reprezentant v dobrih dveh letih v Mozartovem mestu dokazal preprosto preveč, da bi ga lahko označili za povprečnega nogometaša. Izstopal je v avstrijskem prvenstvu in na evropskih tekmah, v letu 2014 je bil tako ali drugače vpleten v kar 45 zadetkov svojega kluba in slovenske izbrane vrste! Že to pove marsikaj o njem, kakor tudi, da ga Salzburg za manj kot deset milijonov evrov ne misli prodati. In da se ob tem ceni nihče ne čudi. Je logična, je primerna in je ustrezna.

772-6-kampl nm
Nikola Miljković

DOMA V VSAKEM PRIMERU
Ob tem vsekakor ni zanemarljiva informacija, s katero je postregel eden od avstrijskih medijev. Direktor dortmundskega kluba Hans-Joachim Watzke naj bi namreč že vzpostavil stik s Salzburgom, a govori se, da ne zgolj zaradi Kampla. Borussia naj bi namreč zanimanje pokazala še za enega salzburškega zvezdnika. Alan Carvalho je 25-letni Brazilec, ki je v zadnjih dveh sezonah za rdeče bike zabil 58 golov. Prek spleta se je že poslovil od navijačev Salzburga, dvomi se pojavljalo le, ker je namignil, da ga vabi klub iz "puščavskega sveta".

No, Alan gor ali dol, nas dejansko zanima predvsem Kampl. In v tem trenutku se zdi predvsem to, da se bo ne glede na karkoli vrnil v bližino svojega rodnega Solingena. Če bo igral za Bayer, bo do Leverkusna potreboval borih 30 kilometrov, če bo živel v Dortmundu, bo od Solingena oddaljen slabih 50 kilometrov. Kampl se torej v vsakem primeru vrača domov. Ali pa se bo tik pred zdajci v bitko zanj vmešal še kdo in vse skupaj postavil na glavo? Glede na formo, ki se ga drži že vrsto mesecev, to zares ne bi bilo presenetljivo.

Članki iz rubrike