evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 19.12.2014 23:31:21

Končno, je vzkliknil kapetan

Reuters
Že natanko 140 dni je minilo, odkar je Robert Koren podpisal za Melbourne City, toda v dobrih štirih mesecih navijači slednjega še niso dobili priložnosti, da bi koroškega vezista videli v akciji.

Vsaj na uradni tekmi; vse dozdajšnje je namreč izpustil zaradi nadležne poškodbe mečne mišice.

Da bi bilo privajanje na povsem novo okolje za Korena še toliko težje, mu je poškodba ponagajala dvakrat. Sprva se je zdelo, da ne gre za nič hujšega, toda ko se je nato želel vrniti na zelenice, je hitro spet začutil bolečine. In tedaj je zdravniški pregled razkril, da se je Koren prehitro vrnil, posledično se je stanje njegove mišice še poslabšalo.

Brez nekdanjega slovenskega reprezentanta se Melbourne City, ki tesno sodeluje z angleškim velikanom Manchester Cityjem, nikakor ni znašel. Na do zdaj odigranih devetih tekmah avstralskega prvenstva so Korenovi soigralci zmagali le dvakrat, kar jih uvršča šele na sedmo mesto. Ob tem je treba vedeti, da so bila pričakovanja navijačev pred začetkom nove sezone občutno višja.

Ker sta klub okrepila Koren in španski zvezdnik David Villa in ker je ostal tudi Damien Duff, so bili nekateri celo prepričani, da ima Melbourne City kader za naslov prvaka. No, a realnost je bila drugačna.



Koren se je hitro poškodoval, Villa je odigral le štiri tekme, čeprav je bil prvotni dogovor, da jih bo vsaj deset, Duff pa se še niti enkrat ni vpisal med strelce. Morda bodo prihajajoči tedni in meseci pristašem leta 2009 ustanovljenega kluba prinesli več zadovoljstva.

Koren je namreč končno le okreval in je zdaj spet nared za največje napore. V pogon se vrača v pravem trenutku, jutri zjutraj po našem času njegovo zasedbo čaka mestni derbi z Melbourne Victoryjem, ki je do zdaj zbral 13 točk več, zabil 11 golov več in je hkrati še kot edini brez poraza.

"Koren bo del kadra za derbi, a morate vedeti, da se vrača po 11, 12 tednih. Sodeloval bo, ne vem pa še, ali bo začel tekmo ali bo kasneje vstopil s klopi. Devetdeset minut še ne more igrati, zato moramo oceniti, kaj bi bilo najboljše. Predvsem pa ne smemo hiteti. Moramo biti previdni, da bo potem lahko v drugem delu sezone iz tekme v tekmo igral od začetka do konca. Toda to se na naslednjih nekaj obračunih še ne bo zgodilo," je pojasnil trener Korenovega kluba John van 't Schip, ki sicer ne skriva zadovoljstva, ker je bivši član West Bromwich Albiona in Hull Cityja okreval: "Je igralec, ki zna podajati, ki zna zadevati. Zaradi tega smo ga tudi pripeljali. To, da je bil poškodovan, nam na začetku sezone zagotovo ni koristilo."

No, ampak Nizozemec ne glede na vse ni brez skrbi. Zdaj je namreč poškodovan Duff, tudi Ircu je ponagajala mečna mišica …

Članki iz rubrike