Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

am
am
0 27.12.2014 17:41:06

Iličić naj bi zavrnil tri klube

Po poročanju spletne izdaje kultnega italijanskega časnika La Gazzetta dello Sport se je Fiorentina že trikrat dogovorila za zamenjavo Josipa Iličića, a je Slovenec vsem trem ekipam dal košarico.

Fiorentina, tako Gazzetta, se je že pred časom odločila za prekinitev sodelovanja z Iličićem, čustva pa so obojestranska, saj si želi oditi tudi nogometaš z zamrznjenom članstvom v slovenski izbrani vrsti. Konec je ljubezni tako s klubom kot z navijači in Josip bi najrajši videl, če bi se poti razšle že januarja. Toda ...

Iskanje novega delodajalca po pisanju Gazzette ni enostavno, saj kar precejšnjo oviro predstavlja 1,1 milijona evrov neto letne plače, ki naj bi jo Iličić imel zagotovljeno po pogodbi s Fiorentino. Toda vseeno so po zagotovilih vedno odlično obveščenega časnika odgovorni v Firencah doslej našli tri možnosti.

Bojda se je Fiorentina najprej pogovarjala s Torinom in želela Iličića zamenjati za Fabia Quagliarello, a je Slovenec zelo hitro dal vedeti, da v Torino ne želi. Pa tudi v Bergamo ne, kamor so ga vodilni možje vijoličastih želeli poslati v zameno za argentinskega napadalca Germana Denisa.



No, med prazniki pa naj bi zavrnil še eno, doslej zagotovo najlepšo in najbolj mamljivo možnost. Če Torino in Atalanta resnično ne zagotavljata stabilnega prvoligaškega okolja, pa je povsem nekaj drugega Udinese, ki bi po Gazzettinih informacijah Iličića sprejel kot kupnino (ali del kupnine) za nadarjenega kolumbijskega napdalca Luisa Muriela.

Tega si Fiorentina želi še bolj kot Quagliarello in Denisa, upala je na Iličićevo privolitev, a se je ponovno zaletela v zid. Andrea Stramaccioni na položaju trenerja, Dejan Stanković na položaju njegovega pomočnika in nasploh videmsko okolje Josipa menda niso prepričali in tudi v tem primeru je bil njegov odgovor ne

Tokrat je bila Fiorentina za zamenjavo dogovorjena še v večji meri in je vanjo resnično verjela, vprašanje pa je, ali je v vodo padla začasno ali dokončno. V vsakem primeru pa po poročanju Italijanov Iličić postaja vse večja težava za svoj klub, ki bi se z njim rad čim prej razšel in odšel svojo pot. 

Članki iz rubrike