sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

liz
liz
0 27.02.2015 21:47:01

Dedić zadel, Koren in Poljanec podala (video)

FSV Frankfurt
Nemški drugoligaši igrajo tekme 23. kroga, danes so bile na sporedu uvodne tri, na delu so bili trije klubi s slovenskim pridihom.

Vse družita dejstvi, da so igrali v gosteh in da jim ni uspleo priti do polnega izkupička. Pa pojdimo po vrsti. Še najbolje se je godilo FSV Frankfurtu, ki je gostoval pri Bochumu. Dvoboj je s tribun spremljalo približno 11 tisoč gledalcev, ki so videli pravo golijado.

Srečanje se je končalo z izidom 3:3. Domači so imeli še v 81. minuti dva zadetka prednosti, saj so vodili s 3:1, potem pa je na sceno stopil gostujoči rezervist Edmond Kapllani in z dvema zadetkoma svoji ekipi priboril točko. Za nas je seveda bolj pomemben podatek, da je Zlatko Dedić proti svojemu nekdanjemu klubu odigral vseh 90 minut in v 79. minuti prepolovil tekmečevo vodstvo (2:1).

Koprčan se je odlično znašel v kazenskem prostoru in v mrežo pospravil žogo, ki jo je pred tem odbil nasprotni vratar.

To je bil njegov peti zadetek v sezoni in je na tretjem mestu klubske lestvice strelcev. FSV Frankfurt pa je z remijem prekinil niz treh zaporednih zmag.

Eintracht Braunschweig je gostoval pri tekmecu v boju za mesta, ki prinašajo napredovanje, Darmstadtu, in ostal praznih rok. Edini zadetek na tekmi so domači dosegli v tretji minuti sodniškega podaljška in se prebili na drugo mesto.


V udarni enajsterici gostov je nastopil tudi Nik Omladič, ki je igro zapustil v 62. minuti. Braunschweig je v uvodnih štirih krogih spomladanskega dela sezone osvojil samo točko.

Ostal nam je še Greuther Fürth, ki je gostoval pri tretjem Kaiserslauternu in se prav tako domov vrača poražen. Rdeči so slavili z 2:1, Goran Šukalo (Fürth) pa je v igro vstopil v 88. minuti. Fürth je 13. in ima pred 15. mestom, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek, sedem točk prednosti. Odigrano pa ima tekmo več.

Dvajseti krog avstralskega prvenstva sta odprla Melbourne City in Adelaide United. Domači so vendarle prekinili niz treh tekem brez zmage in tretjeuvrščenim gostom prizadejali šesti poraz v sezoni.

Melbourne je pred približno 7500 gledalci slavil s 3:1, Robert Koren je igral celo tekmo, v 55. minuti pa je podal za drugi zadetek svoje ekipe. Z leve strani je poslal odličen predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Kennedy in žogo z glavo zabil v gol.

Spomladanski del sezone se je začel v avstrijski drugi ligi, v kateri so bile nocoj odigrane vse tekme 21. kroga. Kapfenberg je končno prekinil niz štirih tekem brez zmage in je na svojem igrišču s 3:0 odpravil Wacker Innsbruck. V udarni enajsterici zmagovalne ekipe je nastopil tudi David Poljanec, ki je pozimi prišel iz kragujevškega Radničkega.

V prvem nastopu za svojo novo ekipo je igral do 59. minute. V izdihljajih prvega polčasa pa je 28-letni napadalec podal za vodstvo z 2:0. Kapfenberg najdemo v sredini prvenstvene lestvice.

Članki iz rubrike