sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

liz
liz
0 25.04.2015 21:07:22

Trije Slovenci med strelci (video)

Sobota je bila delovna za kar nekaj slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo onkraj meja domovine.

Trije med njimi so se izkazali z zadetkom, in prav vsi so bili zelo pomembni.

Štiriindvajseti krog srbskega prvenstva je minil v znamenju večnega derbija. Crvena zvezda in Partizan sta dvoboj zaradi incidentov začela z zamudo, na koncu pa sta si razdelila točki. Bilo je 0:0. Za goste sta vseh 90 minut odigrala Branko Ilić in Gregor Balažic, črno-beli pa so na vrhu lestvice zadržali pet točk naskoka pred velikim rivalom.


Do zelo pomembne zmage je prišel predzadnji Voždovac. Ta je gostoval pri Jagodini in slavil z 2:1. Že v osmi minuti je mrežo gostov načel Davor Škerjanc, ki je bliskovito pobegnil po desni strani in žogo s pomočjo vratnice poslal v domačo mrežo. Škerjanc je v 75. minuti svoje mesto na igrišču prepustil Aneju Lovrečiču, Dejan Djermanović pa ni dobil priložnosti za igro.

V 35. krogu škotskega drugoligaškega tekmovanja je Rangers na svojem igrišču gostil Falkirk. Čeprav so gostje v prejšnjih dveh krogih ostali brez točk, se jim to sploh ni poznalo. Po uri igre je na semaforju namreč pisalo 0:2. In ko so se domači navijači počasi začeli spraševati, ali bodo priča osmemu porazu v sezoni, so se v 81. minuti strelsko prebudili tudi njihovi ljubljenci.

V polno pa je meril Haris Vučkić. Domžalčan je tako dosegel še svoj osmi prvenstveni zadetek in dokazal, da je v odlični formi, saj je bil uspešen na treh od zadnjih štirih tekem, ob tem pa je prispeval še dve podaji. Čeprav je vknjižil le 14 nastopov, je s tem izkupičkom tretji strelec svoje ekipe v tekmovanju. V izdihljajih tekme je Rangers zadel še drugič in prišel do remija. Na lestvici pa zaseda tretje mesto, 24 točk za vodilnim Heartsom in točko za Hibernianom.

849-8-9-haris vuckic pm
Profimedia
"Njihov vratar si je zaslužil naziv igralca tekme, bil je izjemen. Priigrali smo si veliko priložnosti in če želimo zmagati, moramo zadevati. Če bi zadeli v prvem polčasu, bi bilo veliko lažje, nato pa so nas oni v drugem delu igre presenetili z golom po kotu. Kar nehali smo igrati in iz protinapada prejeli še en gol. Na srečo smo pokazali, da smo iz pravega testa, in si zaslužili vsaj točko," je po dvoboju povedal Vučkić, in dodal, da so bili gostje zelo organizirani ter da so potrpežljivo čakali na priložnosti iz protinapada, tako da jih je bilo težko prebiti.

Če Rangers ostane tretji, bo imel do konca sezone zelo natrpan razpored, zato Slovenec upa, da se bo njegova ekipa na koncu v kvalifikacije za napredovanje podala z drugega mesta, saj je tega sposobna. "Dobro smo pripravljeni. V desetih dneh smo odigrali štiri tekme, poleg tega pa imamo dobro moštvo. Klop je močna, tako da lahko računamo tudi na rezerviste, ki znajo odlično opraviti delo. Za osvojitev drugega mesta bodo morali svoj delež dati vsi igralci." Glede svojega zadetka pa je povedal: "Law je odlično podal s kota, bil sem prvi pri žogi in sem jo uspel spraviti v mrežo. Vendar pa mi je bilo danes zelo težko napadati s strani, saj sem imel ves čas okoli sebe dva ali tri nasprotnike. Nikakor nisem mogel izrabiti svoje levice."

V italijanski serie B so igrali tekme 37. kroga. Vodilni Carpi, ki ima pet tekem pred koncem dvanajst točk prednosti pred zasledovalci, je z 0:1 izgubil na gostovanju pri Frosinoneju. Aljaž Struna je za goste odigral celo tekmo. Vseh 90 minut je bil na igrišču tudi Armin Bačinović, ki je z Virtus Lancianom doma izgubil s Pescaro (0:1). Mariborčan je prejel tudi rumeni karton.

Več razlogov za zadovoljstvo pa ima Enej Jelenič. Livorno je gostoval pri Perugii in osvojil točko, bilo je 1:1. Že v 11. minuti pa je mrežo domačih načel prav Jelenič, za katerega je bil to tretji zadetek v sezoni. Domačo mrežo je vseh 90 minut branil Jan Koprivec. Livorno za osmim mestom, ki prinaša udeležbo v kvalifikacijah za napredovanje, zaostaja za točko. Perugia je z dvema točkama več peta, Virtus Lanciano pa je deseti, a ima zdaj pet točk manj od Livorna.

V sedmem krogu japonskega prvenstva je bil na sporedu "slovenski" derbi. Vodilna Urawa je gostila Nagoyo in se veselila pete zmage v sezoni. BIlo je 2:1. Zlatan Ljubijankić je za zmagovalno moštvo igral vseh 90 minut, Milivoje Novaković pa je za goste igral do 60. Nagoya je enajsta.

Slab dan je za moskovskim Torpedom, ki je v mestnem derbiju moral priznati premoč CSKA-ju. Gostje so slavili z 2:0, Dalibor Stevanović je za poražence igral celo tekmo. Torpedo je s tem porazom padel na zadnje mesto.

Robert Berić in soigralci pri Rapidu so tokrat nekoliko razočarali svoje privržence. Rapid je na svojem igriščlu remiziral z Admiro (1:1) - slovenski napadalec je bil na igrišču od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga - in zdaj za vodilnim Salzburgom zaostaja za osem točk. Uspešnejši je bil WAC, ki je z 2:1 odpravil Grödig. Tadej Trdina je proti svojemu nekdanjemu moštvu igral od 52. minute. WAC je peti.

V bolgarski ligi za prvaka je vodilni Ludogorec gostoval pri Beroeju in ostal praznih rok. Domači so zmagali z 2:0, Roman Bezjak je za goste igral celo tekmo. Ludogorec ima na vrhu lestvice osem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Članki iz rubrike