favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 11.06.2015 11:56:00

Rene Krhin: Upal sem, da ne bom imel časa

Drago Wernig - TAKA
Še vedno član milanskega Interja, ki je v drugem delu sezone igral v dresu Cordobe, je upal, da bo selektor Srečko Katanec na prihajajoči tekmi z Anglijo računal na njegove usluge.

Želja se mu ni uresničila, zato ima v teh dneh dovolj prostega časa, ki ga izkorišča tudi za razveseljevanje otrok v različnih ustanovah, hkrati kakopak razmišlja o tem, kje bo nadaljeval kariero.

Vsak človek je na nek način navezan na svoj domači kraj. Nekateri manj, nekateri bolj, Rene Krhin gotovo spada med tiste, ki so najbolj. Jakobski Dol preprosto obožuje, hkrati se zaveda težav, s katerimi se ubada okolje, v katerem je odraščal.

Socialna podoba ni ravno obetavna, precej je družin, ki svojim otrokom marsičesa ne morejo privoščiti, in ker ima to možnost, je 25-letni vezist vedno znova pripravljen pomagati. To počne že vrsto let, vendar dobrodelnosti ni obešal na veliki zvon, o njej so nas obvestili drugi. In nam razkrili, da otrokom iz finančno šibkejših družin, ki obiskujejo OŠ Jakobski Dol, prispeva denar za malico, kosilo, izlete ...

"Ah, o tem raje ne bi govoril," se je branil Rene Krhin, ko smo mu omenili, da smo odkrili njegovo "skrivnost". "Ker ne pomagam zato, da bi o tem poročali mediji," je pristavil. V zahvalo za plemenita dejanja ga vodstvo šole vsako leto povabi na obisk – tako kot ga je denimo v torek–, med katerim se druži z učenci in jim polaga na dušo, da se delo vedno obrestuje ter da majhnost kraja, v katerem živijo, nikakor ni ovira za uresničitev sanj.

"Če le lahko, pomagam z veseljem. Če lahko kakšnemu otroku šolske dni naredim boljše, bolj zabavne, da se lahko počuti kot njegovi vrstniki, je to zame neizmerno zadovoljstvo. Občutek je res dober. Vsekakor tudi zato, ker je to v mojem kraju, v moji šoli," je pojasnil Rene Krhin.

A vabijo ga tudi drugi, prav tako v torek se je družil še z gojenci Centra za sluh in govor v Mariboru. Gre za osrednjo ustanovo na območju severovzhodne Slovenije, ki obravnava gluhe, naglušne otroke in odrasle ter otroke in odrasle osebe z govorno-jezikovnimi težavami. "Povabili so me in z največjim veseljem sem se odzval, druženje je bilo nadvse prijetno. In zame tudi koristno, od čudovito vzgojenih otrok sem se marsikaj naučil. Ko imam čas, se trudim, da takšna vabila vedno sprejmem."

Po koncu Primere Division je časa dovolj. "Da, zdaj ga imam. Sem na oddihu in nimam kakšnih pretiranih obveznosti. Upal sem, da bo drugače," se je nasmejal Rene Krhin. Najbrž ni treba posebej razlagati, da je mislil na izbrano vrsto, toda Srečko Katanec ga ni uvrstil na seznam igralcev za nedeljski obračun z Anglijo. V njegovem glasu je bilo zaznati vsaj malce razočaranja.



"Da, razočaran sem. Vsak si želi igrati za svojo državo. Mislim, da bi lahko pomagal. Ko v klubu nisem igral, sem vedel, da me ne bo zraven, da si vpoklica ne zaslužim, toda zdaj sem bil v celotnem drugem delu sezone v tekmovalnem ritmu. Menim, da bi lahko pristavil svoj delež, a selektorjeva je seveda vedno zadnja. Ampak ni nikakršnih zamer, očitkov ali česa podobnega. Nikakor ne," je povedal Krhin.

Prepričan je, da Boštjan Cesar in soigralci lahko presenetijo velikega tekmeca. "Nobenega dvoma ni o kakovosti Anglije, toda če bo Slovenija odigrala kot zna, lahko preseneti. Odločale bodo malenkosti. Če se bomo v ključnih trenutkih dvoboja znali odzvati, se Angležem gotovo lahko postavimo po robu. Že neodločen izid bi bil zavidanja vreden, vendar je treba vedno razmišljati o zmagi. Jasno je, da si nasprotniki zaslužijo maksimalno spoštovanje, toda hkrati se je kakopak treba zavedati lastne kakovosti."

Na nedeljskega gosta prestolnice ima sicer naš sogovornik lepe spomine. Zgodilo se je 5. septembra 2009, ko je na Wembleyju debitiral v dresu slovenske reprezentance. "Tega ne bom pozabil nikoli. To je eden od boljših trenutkov. Že res, da je šlo za prijateljsko preizkušnjo, vendar je bila na nasprotni strani velika Anglija, igrali smo na slovitem stadionu. To je eden od mejnikov v moji karieri, ki sem si ga tako zelo želel."

Priložnost mu je namenil Matjaž Kek. "Za to sem mu hvaležen, tudi sicer se mu moram zahvaliti za marsikaj. Ker je trener, ki ima pomembno vlogo na moji nogometni poti. Želim mu vse najboljše, z Rijeko mu privoščim veliko uspehov," pravi vezist, ki je doslej 16-krat oblekel dresu z državnim grbom.

V pravkar končani klubski sezoni pa je branil barve zdaj že nekdanjega španskega prvoligaša Cordobe, kjer je imel status posojenega igralca Interja. "Zelo mi je žal, ker se nismo obdržali med elito. Zaradi vseh ljudi, ki delajo v klubu, in navijačev, ki so me vsi po vrsti sprejeli na izjemen način. In ki so po vsakem porazu kazali iskreno žalost, potrtost. Zaradi tega mi je še težje pri srcu, ker nam ni uspelo. Na osebni ravni je zadovoljstvo seveda večje. V Cordobi sem se vrnil v tekmovalni ritem, med žive."

Kako naprej? "Želja je vrniti se v Španijo. Menim, da mi tamkajšnji nogomet ustreza, obstaja tudi možnost odhoda v Anglijo. Z  Interjem imam sicer še enoletno pogodbo, a si bom prizadeval, da bi jo prekinili in šel svojo pot."

Že nekaj časa se govori o zanimanju Seville, aktualni zmagovalci lige Europa iščejo primerno rešitev zaradi napovedanega odhoda Stephanea M'Bie. "Že v Cordobi sem prek nekih kanalov dobil namig, da naj bi spremljali moje igre. Drugih informacij nimam, popolnoma jasno pa je, da mi je v veliko čast, da se omenjam v povezavi s tako uglednim klubom. Bomo videli, kako in kaj, dejstvo pa je, da me v prvi vrsti zanima okolje, kjer bi redno igral," je še povedal Rene Krhin. Po nekaj prostih dneh je že začel z individualnimi treningi, ki jih bo s svojim zasebnim trenerjem v prihodnjih dneh nadaljeval v ZDA ali na Hrvaškem.

Galerija

Članki iz rubrike