zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 29.08.2015 19:03:10

V Plovdivu so lahko zadovoljni s Šiljakom

vszi
Za Erminom Šiljakom je pet tekem v vlogi trenerja bolgarskega prvoligaša Boteva.

Ermin Šiljak je eden tistih slovenskih trenerjev, ki si kruh služijo na tujem. Ljubljančan je nedolgo tega kar malce presenetljivo odšel v Bolgarijo, kjer je podpisal polletno pogodbo s klubom Botev. Ali bo v Plovdivu ostal še kaj dlje, bo v prvi vrsti odvisno od njegovih rezultatov, za zdaj pa gre bivšemu trenerju Olimpije dobro od nog. Šiljak je ekipo Boteva doslej vodil na petih tekmah in osvojil osem od možnih petnajstih točk.


Na omenjenih petih obračunih je enkrat izgubil, dvakrat remiziral in tudi dvakrat zmagal. Drugo zmago je slavil danes, ko je bila njegova zasedba boljša od kluba Cherno More Varna. Ob tem je zanimivo, da se je Šiljak zmage veselil, čeprav je Botev v 51. minuti pri rezultatu 0:0 ostal brez izključenega Lačezarja Baltanova. Kljub temu so domači nato zabili dva zadetka in na koncu slavili z 2:1. "Čestitke si zaslužijo igralci, ne jaz. Imamo mlado zasedbo, primanjkuje nam izkušenj, toda iz tekme v tekmo bomo boljši. Že naslednjič bomo boljši. Če si samozavesten, če verjameš vase, potem boš napredoval," je po zmagi dejal Šiljak.

Z zmago je Šiljakova ekipa skočila na povsem solidno peto mesto na lestvici, Botev za vodilnim Ludogorcem zaostaja za pet točk.

Članki iz rubrike