sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

liz
liz
0 27.09.2015 12:22:00

Poljski prvenec Uroša Koruna (video)

vszi
Po nepopolnih desetih krogih je na vrhu lestvice najmočnejšega poljskega prvenstva nekoliko presenetljivo ekipa Piast Gliwice, za katero zelo uspešno igrata dva slovenska nogometaša.

Še bolj presenetljivo je, da ima že devet točk prednosti pred zasledovalci, med katerimi je najbližje Legia, ki pa jo dvoboj tega kroga še čaka. 

Piast Gliwice so v desetih nastopih zbrale osem zmag, zadnjo konec tega tedna, ko so v gosteh ugnale Slask. Gostje so državnega prvaka izpred treh let premagali z 2:1. Tako Saša Aleksander Živec kot Uroš Korun sta srečanje začela v udarni enajsterici Piasta. Korun pa je bil tisti, ki je prinesel zmago svojemu moštvu

Po vodstvu Piast Gliwic v 44. minuti so domačini po slabi uri igre izenačili, le štiri minute pozneje pa je s svojim prvencem v poljskem prvenstvu gostom tri točke zagotovil Korun. 

Nekdanji član Domžal se je odlično znašel v kazenskem prostoru in odbito žogo (s pomočjo domačega branilca) uspel poslati v mrežo. Korun je na igrišču ostal celo tekmo, Živec pa je dvoboj zapustil v sodniškem podaljšku, ko je gostujoči trener Radoslav Latal s taktično menjavo skušal ukrasti še nekaj dragocenih sekund.

Članki iz rubrike