Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

eč
0 04.10.2015 16:28:36

Legendarni trener nahrulil nogometaše - tudi Črnigoja

FC Lugano
Po seriji slabih rezultatov je dal sloviti Zdenek Zeman jasno vedeti, kaj si misli o igrah Lugana, kjer si kruh služi tudi Domen Črnigoj.

Ko je Domen Črnigoj na zadnji dan letošnjega poletnega prestopnega roka zapustil Koper, so se mu uresničile sanje. Odšel je namreč na tuje. Že res, da ni podpisal za kakšnega od evropskih nogometnih velikanov, pa vseeno. Prestopil je v Švico, postal je novi član Lugana. Torej švicarskega prvoligaša, ki ga s klopi vodi sloviti Zdenek Zeman. Toda čeprav nogometašem poveljuje bivši trener Lazia, Rome, Parme, Napolija, Cagliarija, Crvene zvezde in številnih drugih, navijači Lugana nimajo veliko razlogov za veselje. Črno-beli so namreč predzadnji na lestvici, v enajstih krogih so slavili le dvakrat. Nazadnje 12. avgusta, zdaj je v seriji šestih tekem brez zmage.

V soboto je Lugano gostoval pri Luzernu in bil na pragu novega poraza, ko je Antonio Čulina v 92. minuti poskrbel za delitev točk (2:2) - Črnigoj je igral do 85. minute. Glede na položaj na lestvici in predvsem glede na to, kaj se je napovedovalo, so bili gostje s točko pričakovano zadovoljni. To velja tudi za Zemana, ki je pred tekmo sicer svojim varovancem dal jasno in glasno vedeti, kaj si misli o njihovih skromnih predstavah. Po Črnigoju in soigralcih je namreč udaril z ostrimi besedami.



"Moja ekipa je mehka, brez idej, ne čuti lakote po uspehu. Zdi se mi, da so igralci vedno zadovoljni z vsem, da se jim vse zdi v redu. Ni v moji naravi, da bi uporabljal palico, toda res me moti njihov odnos. Morda mislijo, da so super, ker so pač prišli v prvo ligo. Toda ne moreš se počutiti dobro, ko si na dnu lestvice. Na vse možne načine se trudim, da bi me razumeli. In to preden bo prepozno. Trudim se, da bi jih prebudil, ohrabril, toda preprosto se ne odzovejo," je bil brez dlake na jeziku 68-letni strokovnjak.

Švicarski mediji se medtem že sprašujejo, kdo bo dejansko plačal davek, če se bodo skromni rezultati nadaljevali. Čeprav Zeman govori, kar govori, je seveda precej bolj verjetno, da bo nastradal on. Nemogoče bi bilo pač sredi sezone zamenjati kar celotno ekipo … Ob tem pa še nekaj: šušlja se, da bi v primeru menjave na klopi trener postal kar – Rodolfo Vanoli! Italijan je trenutno brez kluba, potem ko so ga pred tedni odpustili pri Kopru. Z ljudmi iz Lugana pa ima odličen odnos; pred desetimi leti je namreč tam že služboval, nedolgo tega je priznal, da ne bi imel nič proti, če bi se kdaj še vrnil. Morda pa se bo že kmalu ...

Članki iz rubrike