Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

gv
gv
0 09.02.2016 15:36:15

Atletico in Oblak podaljšala sodelovanje

Slovenski vratar Jan Oblak je podaljšal zvestobo madridskemu Atleticu.

Jan Oblak v letošnji sezoni naravnost blesti. S svojimi izjemnimi obrambami v dresu Atletica iz Madrida je povzročal težave številnim klubom v ligi prvakov, v španskem prvenstvu pa s svojim klubom trenutno zaseda 2. mesto. Brez dvoma je za vse uspehe zaslužen tudi slovenski vratar, trener Atletica Diego Simeone pa je v preteklosti že nekajkrat opozoril, da je Oblak eden nepogrešljivih članov ekipe.


Da bi vse skupaj le še podkrepil, se je s slovenskim vratarjem dogovoril za podaljšanje pogodbe. Stara pogodba ga je z mestnim tekmecem Reala vezala do konca sezone 2020, po novem bo na stadionu Vicente Calderon ostal do junija 2021. "Z Janom Oblakom smo v torek dosegli dogovor o podaljšanju pogodbe vse do poletja 2021. Z glavnim kandidatom za lovoriko Zamora smo tako podaljšali sodelovanje še za eno leto," je v izjavi za javnost zapisal madridski Atletico.

Lovoriko Zamora vsako leto prejme tisti vratar, ki v španskem prvenstvu prejme najmanj zadetkov. V tem pogledu je v letošnji sezoni v prepričljivem vodstvu Slovenec, ki je na 23 obračunih španskega prvenstva prejel le 11 zadetkov. Odlično mu gre tudi v ligi prvakov, kjer je na šestih obračunih prejel tri zadetke, v osmini finala tega tekmovanja pa Oblaka in njegove soigralce čaka PSV.

Značke: oblak, atletico

Članki iz rubrike