zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 02.05.2016 09:41:17

Kek in njegovi varovanci niso podaljšali upanja

Grega Wernig
Dva kroga pred koncem hrvaškega prvenstva je postalo tudi uradno, da je Dinamo osvojil že 11. zaporedni naslov prvaka, skupaj že 18.

Dvomov pri južnih sosedih ni več, Dinamo je potrdil prevlado in osvojil naslednjega v nizu naslovov prvaka. Modri so na maksimirskem stadionu z 1:0 ugnali Istro, novo slavje pa jim je omogočila Rijeka, ki se je pred svojimi navijači na Rujevici s Splitom razšla brez golov. Zagrebčani imajo tako 180 minut pred koncem prvenstva šest točk več od Matjaža Keka in njegovih varovancev ter boljši izkupiček v medsebojnih dvobojih.

Pričakovati je bilo, da bo odločitev vendarle prestavljena, toda Rijeka na domačem igrišču proti Splitu ni dosegla namena, izid 0:0 je pomenil, da je upanja v morebitni senzacionalni preobrat v boju za naslov tudi teoretično konec. "Kljub veliki želji in številnim priložnostim, posebej v zadnjih 15 minutah, nam ni uspelo zatresti mreže. Žal mi je, ker nismo zadeli vsak enkrat in osvojili vsega izkupička, junak dvoboja je bil vratar Splita Tomislav Duka. Dinamu čestitam za naslov prvaka, nam ne preostane drugega, kot delati in delati," je dejal nekdanji selektor slovenske reprezentance, ki je Miralu Samardžiću in Romanu Bezjaku namenil vseh 90 minut, Aleš Mejač ni igral.

Članki iz rubrike