sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 19.05.2016 13:09:01

Kek: Ne morem se strinjati

Grega Wernig
Mariborski strokovnjak na klopi Rijeke se je bil po številnih pohvalah prisiljen soočiti tudi s kar nekaj kritikami.

Matjaž Kek in njegovi varovanci, ki so hrvaško prvenstvo končali na drugem mestu za Dinamom, so na oddihu. Spet se bodo zbrali 9. junija, ko bodo začeli priprave na novo sezono, zdaj je napočil čas za oceno pravkar končane. Ali pač? "Prezgodaj je še govoriti o tem. Dovolj bo časa za takšne pogovore, najprej moramo analizirati nekatere zadeve. Sicer pa je Rijeka prvič jasno in glasno rekla, kaj si želi in razumljivo je, da je to po eni strani pomenilo dodaten pritisk, a po drugi je klub izšel iz nekih okvirjev, ko je bil vedno zadovoljen z uvrstitvijo za nekom. Osvojili smo 77 točk, kar ni uspelo še nobeni generaciji, seveda pa so bile v 36. krogih tudi tekme, na katerih bi lahko iztržili več. Vsekakor pa ni opravičila za izpad v polfinalu pokalnega tekmovanja v Koprivnici. To nam nikakor ni v čast, ta neuspeh je velik črni madež na celotno sezono. Ideja, da javno razkrijemo ambicijo o napadu na naslov prvaka, čeprav smo vedeli, da je Dinamo favorit tako zaradi kakovosti kot organizacijskega ustroja, je s seboj prinesla privajanje na drugačen način življenja. Vse je drugače, vsako tekmo moraš dobiti, da bi ostal pri vrhu. Mislim, da smo ravno v tej filozofiji naredili velik korak naprej," je v pogovoru za Novi list med drugim povedal mariborski strokovnjak.


Po številnih pohvalah v preteklosti se je moral nekdanji selektor slovenske izbrane vrste v drugem delu sezone soočiti tudi s kar nekaj kritikami: "O tem ne bi veliko govoril. Kot sem že dejal, moram v prihodnjih dneh o vsem temeljito razmisliti in strniti vtise, toda jaz sem samo trener. Normalno je, da imam svoj del odgovornosti."

Način igre, ki jo zagovarja, marsikomu ni všeč. Češ, da je pretirano obrambno usmerjena s premalo tveganja, atraktivnosti ... "Številke govorijo o nasprotnem, v medijih so se začela pojavljati takšna razmišljanja brez kakršnokoli osnove. O tem so govorili celo funkcionarji nekaterih drugih klubov. Nekaterim je to prišlo prav, da so razvili nekatere svoje teorije. Ali je za tem osebni interes ali kaj drugega, pa ne vem. Ne morem se strinjati, da Rijeka igra obrambno," je še dejal Matjaž Kek.

Značke: matjaž-kek, rijeka

Članki iz rubrike