mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 28.06.2016 08:25:15

Željko Filipović Ekskluzivno za Ekipo SN: Niso bile krive ne frizure ne tetovaže

Za Viole "spornega" zdaj že nekdanjega vezista Maribora Željka Filipovića smo obiskali na njegovem novem domu v belgijskem Mechelenu, kjer je posebej za Ekipo SN spregovoril o številnih temah. O Mariboru, navijačih, Agimu Ibraimiju, Zlatku Zahoviću in še marsičem.

"V Mariboru se ne porazdeli pritisk na celotno ekipo. Navijači, tako kot povsod, imajo nekatere svoje ljubljence in nekatere, ki jih marajo malo manj. Jaz sem bil najmanj priljubljen. Kaj hočemo, tako so se odločili. V meni so videli nekoga, ki je kriv za vse slabo. Zdaj sem šel in upam, da bodo na vseh tekmah zmagali in da ne bo več nobenega Filipovića," pravi ljubljanski vezist in dodaja: "Za navijače sem bil vedno 'žabar'. Pa sem verjetno večji Štajerec od polovice. Ni pomembno, ne bi se spuščal v polemike. Nisem Štajerec, sem iz Ljubljane, ampak sem vedno dal vse od sebe. Razloga, zakaj me niso sprejeli, ne poznam. Publika je pač publika. Ko si prvi, je vse v redu. Potem ko gre voz dol, morajo najti krivca,"

ZA SLABE REZULTATE SMO BILI KRIVI IGRALCI


"Za slabe rezultate smo bili krivi mi igralci, ker mi smo na igrišču. Tako da tudi za te najboljše rezultate smo mi najbolj zaslužni. Seveda tudi navijači, vodstvo kluba, športni direktor. Toda največ zaslug gre nam. Kdo je bil na igrišču? Jaz sem bil na igrišču. Če jim je všeč ali ne, jaz sem bil na igrišču. In sem igral. Pa me lahko marajo ali pa ne, ampak jaz sem bil na igrišču, ko je Maribor šel v ligo prvakov, jaz sem bil na igrišču, ko je Maribor šel naprej v ligi Europa, ko se je uvrstil v ligo Europa, ko je postal prvak Slovenije. In mi igralci smo najbolj zaslužni za vse, verjemite mi. Seveda je imel direktor svojo vlogo, z motivacijo, z nasveti, trener je imel svojo vlogo s treningi, navijači svojo z navijanjem. Ampak mi smo bili na igrišču. Če je bilo treba umreti, smo umrli na igrišču," je povedal Filipović. 

CELOTEN POGOVOR Z NEKDANJIM VEZISTOM MARIBORA SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN. 

Članki iz rubrike