zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 22.07.2016 19:27:06

To je to. Zadnjo sem že odigral!

vszi
V zadnjem obdobju se je za njim izgubila skoraj vsaka sled, zato pač ni presenečenje, da ni bilo malo tistih, ki so se spraševali, kje je in kaj počne Mirnes Šišić. Poiskali smo odgovor in zdaj dvomov ni več.

Štiriintridesetletni Velenjčan je nogometne čevlje obesil na klin in sklenil profesionalno kariero. Nepreklicno!

Preprosto je mrknil. Ni ga bilo in tudi nogometa ni igral. Vsaj ne da bi vedeli, da ga. Nazadnje se je v javnosti pojavil ob koncu leta 2014, ko je branil barve OFI-ja. Zaradi bizarnega, vendar odmevnega incidenta, ki ga je zakuhal njegov takratni trener Gennaro Gattuso. Nekdanji italijanski reprezentant je slovenskemu vezistu po tekmi s Xanthio očital, da je nasprotnikom zaupal nemalo informacij o tem, za kakšno taktiko naj bi se odločila zasedba s Krete ...

Od takrat je minilo dobro leto in pol, klubskih barv medtem ni zamenjal, pred dnevi pa nam je prišla na uho informacija, da bi utegnil kariero nadaljevati pri severnih sosedih. »Drži, da sem bil že pred časom dogovorjen z vodilnimi možmi celovške Austrie. Manjkal je le moj podpis na pogodbi, kar naj bi bila formalnost, toda v zadnjem trenutku se je nekaj zapletlo. Ne gre za denar, vmes je prišlo nekaj drugega, kar mi nikakor ni bilo všeč. Zato sem odkorakal iz pisarne,« je povedal Mirnes Šišić in seveda nas je zanimalo, kako naprej.

»To je bilo to,« se je odzval, a potrebovali smo dodatno pojasnilo: »To je bilo to, kar zadeva nogomet. Svojo zadnjo tekmo sem že odigral. Nočem več igrati, konec je. Zdaj sem tudi uradno le še nekdanji nogometaš, odslej se bom posvečal drugim stvarem,« je razkril Velenjčan, ki bo 8. avgusta dopolnil 35 let.

Vsi klubi Mirnesa Šišića

2001–2003 Rudar Velenje
2003–2004 Ilisiakos
2004–2006 Larissa
2006–2007 Levadiakos
2006–2007 Iraklis (posojen)
2007 Levadiakos
2008–2009 Olympiacos
2009 Crvena zvezda
2010 PAS Giannina
2010–2011 Iraklis
2011–2013 OFI
2013 Panetolikos
2014 OFI

Mar je res konec? Kaj če se morda oglasi kateri od slovenskih prvoligašev? »Če bi vedel, da je tako lepo, bi nogomet bržčas končal že prej,« se je nasmejal Mirnes Šišić in vnovič potrdil, da je sklenil kariero. Da je konec!

Nase je opozoril v dresu velenjskega Rudarja, nakar je njegova druga domovina postala Grčija, kjer je zamenjal kar nekaj klubov, v nekaterih je igral tudi dvakrat. Vrhunec kariere je prav gotovo prestop v Olympiakos, ki je udaril kot strela z jasnega; k velikanu iz Pireja se je preselil iz Levadiakosa in z njim okusil tudi ligo prvakov. Kmalu zatem je dočakal vabilo v izbrano vrsto, selektor Matjaž Kek mu je prvo priložnost ponudil na prijateljski preizkušnji proti Danski v Novi Gorici (1:2), skupno pa je v dresu z državnim grbom ob dveh doseženih golih odigral 15 tekem. Zadnjo 16. oktobra 2012 v Albaniji v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. Vmes je doživel veliko razočaranje, ko ga je mariborski strokovnjak v končnici priprav »izbrisal« s seznama potnikov na svetovno prvenstvo v Južni Afriki.

Mirnes Šišić se lahko pohvali, da je poleg Olympiakosa zaigral še v enem rdeče-belem velikanu. Leta 2009 je podpisal pogodbo s Crveno zvezdo, a je Marakano tudi dokaj hitro zapustil, ker klub ni izpolnjeval obveznosti. Beograjčani so jih poravnali pozneje, ko so bili to prisiljeni storiti, saj v nasprotnem primeru ne bi dobili licence za tekmovanje na mednarodnem prizorišču. Iz srbske prestolnice se je znova podal v Grčijo in tam torej tudi odigral zadnji dvoboj v profesionalni karieri ...

Članki iz rubrike