komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 03.09.2016 11:18:46

Katanec o Šporarjevem navijaškem napevu na derbiju: Privoščil si je neumnost

Nikola Miljković
Švicarski časnik se je "spomnil" početja nekdanjega kapetana Olimpije pred majskim večnim derbijem v Stožicah.

Andraž Šporar se je med tednom po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na igrišče. Basel je v prijateljski preizkušnji s 3:2 premagal Wohlen, odlični ljubljanski napadalec se je izkazal z golom in podajo, na zelenici je bil 62. minut. Vsekakor obetavno, zelo obetavno.

Razlogov za zadovoljstvo bi moralo biti dovolj, toda švicarski mediji se bolj kot s tem ubadajo z nečem drugim. Oziroma tamkajšnji Basler Zeitung. Zakaj ravno zdaj in čemu, ostaja velika neznanka, toda dejstvo je, da se je omenjeni časnik lotil dogodka izpred štirih mesecev. Bilo je 7. maja. Na večnem derbiju v Stožicah, na katerem si je Maribor z zmago v srhljivi končnici podaljšal upanje v boju za štirinajsti naslov prvaka, ki ga je naposled po 21 letih osvojila Olimpija. Ozračje je bilo vroče, Andraž Šporar je pred tekmo poskrbel za dodaten dvig temperature. Saj se spomnite. Član Basla je prišel na zelenico in z mikrofonom v roki skupaj z domačimi navijači prepeval, "Dvignimo roke gor, umrl je Maribor..." Nato je odšel še do navijaške skupine Green Dragons in tam znova prepeval isti napev.



O tem, ali si je Andraž Šporar privoščil preveč, smo takrat obširno poročali in se dogodka dotaknili iz več zornih kotov. Medtem je utonil v pozabo, z zamudo so ga zdaj na površje povlekli Švicarji. V navezi z "znamenitim" Šporarjevim nakupovanjem v Zürichu, ki so mu ga navijači tako zelo zamerili. Pri Basler Zeitungu napadalcu Basla očitajo, da je »zašel s prave poti,« za švicarski časnik pa je početje nekdanjega kapetana aktualnih slovenskih prvakov na majskem večnem derbiju komentiral tudi selektor. "Privoščil si je neumnost. Morda je bilo zabavno za navijače Olimpije, nikakor ne za privržence Maribora," je povedal Srečko Katanec.

Si je Andraž Šporar s tem dejanjem morda ogrozil reprezentančno prihodnost? "Dokler se ne vrne v tekmovalni ritem, to ni vprašanje," je odvrnil slovenski selektor, a nato vendarle pristavil: "Če bo spet igral v dobri formi in dosegal gole, ga bom poklical. O tem ni dvoma. Nimamo veliko igralcev s takšnim potencialom."

Članki iz rubrike