1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 30.09.2016 18:45:05

Pušnik: Potem pa bi rekli, Slovenec budalo

Aleš Cipot/fotolens.si
Koroški strokovnjak na klopi Hajduka v pričakovanju derbija z Dinamom miri strasti.

V nedeljo se bo na maksimirskem stadionu zgodil največji derbi med Dinamom in Hajdukom. Zagrebčani so daleč od želene forme, na zadnjih petih tekmah so štirikrat izgubili, kar je kakopak dovolj, da so v Splitu zavohali priložnost, da bi se lahko veselili velikega skalpa. Poleg tega so Marijan Pušnik in njegovi varovanci v dobrem nizu rezultatov, zaradi česar je ozračje v Dioklecijanovem mestu iz ure v uro vse bolj evforično. Toda brez iskre koroškega strokovnjaka, s katero bi ogenj v pričakovanju vročega obračuna dobil dodatne razsežnosti.

"Kakšen ogenj neki. Jaz imam problem, kako ga pogasiti. Zdaj, ko smo dvignili glave in po tem, kako smo igrali in dosegali gole, je treba ogenj gasiti. Moram umiriti igralce, da v preveliki želji ne bi kdo pregorel," je v pogovoru za Slobodno Dalmacijo med drugim povedal trener Hajduka in tudi v nadaljevanju so bralci ostali prikrajšani za bombastično napoved Marijana Pušnika.

"Tudi mi trenerji smo ljudje … Proti Maccabiju smo igrali odlično, pa so me ljudje spraševali, ali bom ponudil svoj odstop?! Najbrž ste spoznali, da imam rad Hajduk in da želim vnesti čim več pozitivne energije. Če bi igralci tako verjeli v sebe, kot jaz verjamem v njih, bi bili boljši. Če bi dejal, Dinamo je boljši od nas, bi rekli: 'Glej ga, išče alibi.' Če bi izjavil, zmagali bomo, bi rekli: 'Budalo, Slovenec. Nekaj napoveduje, a ni zmagal.' Ampak ni nikakršne jeze, to sprejemam. Takšno je okolje in to spoštujem. A bodite prepričani o tem, da bomo na igrišču stali tako, da si z vsem srcem želimo hajduško igro in zmago," je pojasnil slovenski trener na vroči klopi Hajduka.

Značke: hajduk, pušnik

Članki iz rubrike