Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 04.10.2016 13:12:37

Marijan Pušnik: Viole so proti Torcidi male mucke

Aleš Cipot/fotolens.si
Trener Hajduka Marijan Pušnik tako kot zmeraj brez dlake na jeziku.

Nekdanji trener Maribora in Olimpije je v nedeljo s svojim Hajdukom gostoval v Zagrebu, kjer je v največjem derbiju na Hrvaškem remiziral z Dinamom z 0:0. 

Marijan Pušnik se je ozrl na dvoboj z velikimi rivali in za Večer razkril marsikaj zanimivega. "Split je specifična sredina. Navijači so še precej bolj zahtevni, kot so denimo mariborske Viole in ljubljanski Green Dragonsi. Viole so proti Torcidi male mucke. Tukaj je vse še precej bolj temperamentno, dalmatinsko vroče. Nenehno zahtevajo rezultate, pri čemer jih ne zanima naš budžet in tudi ne razmišljajo o drugih okoliščinah," je spregovoril o Splitu.

"Če rečem, da bo Hajduk zmagal, pa se to ne zgodi, sem tisti Slovenec, ki nima pojma. Če pa rečem, da imata Dinamo in Rijeka več denarja in več vlagata v kluba, sem neambiciozen. V glavnem nikoli nikomur nič ne paše. Na nekem zagovoru pred izbranimi 500 navijači združenja Naš Hajduk so me pred časom z vprašanji slačili do golega. Takrat sem jih presenetil z izjavo, da se morajo hitro odločiti, kaj sploh hočejo," je nadaljeval. 



In dodal: "Sam sem vselej trdno na tleh. Zavedam se, v kakšni sredini delam in kakšne so njihove zahteve. Ni kaj, treba je igrati napadalno. To imajo tukajšnji ljudje radi, to je skladno z njihovim temperamentom. Ko igraš napadalno, ti oprostijo tudi kak neuspeh. Ne marajo pa bunkerja. Ne marajo oprezne igre in ne ozirajo se preveč na taktiko. Seveda tudi ne marajo izgubljati. Še več - rezultati so tisti, ki me danes držijo pokonci." 

Nekdanji strateg Olimpije in Maribora se je dotaknil tudi slovenskega državnega prvenstva: "Slovenski nogomet sem spremljal tudi, ko sem bil v Iranu in na Japonskem; iz Hrvaške pa je to še precej lažje početje. Nedvomno bo spet velika bitka med Olimpijo in Mariborom. Sam dajem rahlo prednost Olimpiji. Njihov igralski kader jim ob dobrem delu zagotavlja uspeh." 

Celoten intervju si lahko preberete na spletni strani Večera

Članki iz rubrike