Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 20.10.2016 15:29:57

Slovenec zabijal v Belgiji, dokler ga ni zaustavila neprijetna novica

vszi
Eden bolj učinkovitih slovenskih nogometašev na tujem v tej sezoni ni imel sreče.

Nicolas Rajšel ni neznan obraz v slovenskem nogometu. Kariero je začel v Franciji, kjer se je tudi rodil, tam se je kalil celo pri Paris Saint Germainu. Treniral je z Zlatanom Ibrahimovićem in Davidom Beckhamom, nato pa prve profesionalne korake naredil v Sloveniji. Potem ko se za sodelovanje ni uspel dogovoriti z Olimpijo, je podpisal za Celje. V PLTS je odigral 16 tekem, na katerih se je med strelce vpisal zgolj enkrat, v tem času je debitiral tudi v mladi reprezentanci Slovenije. In to z golom!

nicolas rajsel
Royale Union Saint-Gilloise

Ko se je poslovil od Slovenije, je odšel v Belgijo. Tam je podpisal za klub po imenu Royale Union Saint-Gilloise. Pri slednjem se je hitro znašel, našel pa je tudi pravo formo. V prvi sezoni tam je zabil 11 golov na 25 tekmah, v drugi 12 na 30 tekmah, odličen pa je bil tudi v tem tekmovalnem letu. Devet tekem in osem golov je njegova izjemna statistika, ki ga uvršča tudi na drugi mesto lestvice najboljših strelcev druge belgijske lige.

Toda za 23-letnika se je veselje za nekaj časa končalo, zamenjala ga je slaba volja. Napadalec, nečak bivšega nogometaša Olimpije Srečka Rajšla, si je namreč na tekmi z Antwerpnom poškodoval koleno. Precej hudo, velja dodati, saj letos ne bo več igral. V najboljšem primeru se bo vrnil januarja, kar pomeni, da bo izpusti nemalo tekem svojega kluba.

Članki iz rubrike