profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 26.10.2016 16:42:02

Kek (najbrž) na robu živčnega zloma, trepetal tudi Pušnik

Grega Wernig
Rijeka in Hajduk pričakovano v četrtfinalu hrvaškega pokalnega tekmovanja, toda z obilo nepričakovanimi težavami.

Nogometaši Rijeke so v osmini finala hrvaškega pokalnega tekmovanja gostovali pri vodilnem drugoligašu Rudešu, ki ga s klopi vodi nekdanji igralec Liverpoola Igor Biščan. Zdelo se je, da bo prvoligaš z Rujevice imel mirno popoldne, na razmočenem igrišču je že v 33. minuti vodil s 3:0. Mario Gavranović je bil uspešen z bele točke, uspešna sta bila še Matej Mitrović in Franko Andrijašević.

Toda v nadaljevanju so se gostje predstavili v nerazumljivo slabi podobi in poskrbeli, da je bil trener Matjaž Kek bržčas na robu živčnega zloma. Domačini so se senzacionalno vrnili med žive in v 80. minuti izenačili na 3:3. Še bolj je neverjetno, da so vse tri gole dosegli iz enajstmetrovke, trikrat je bil natančen Mateo Topić.



Naposled so o zmagovalcu odločali podaljški, v dodatnih 30 minutah Rečani proti utrujenim nogometašem Rudeša, ki so imeli veliko težav s krči, niso več dovolili presenečenja in dvakrat zadeli za zmago s 5:3. V 104. minuti je po podaji Matica Črnica iz kota mrežo zatresel Aleskandar Šofranac, ki je pred tem zakrivil dva najstrožji kazni, piko na i je postavil Alexander Gorgon. Kmalu zatem bi se lahko med strelce vpisal tudi slovenski reprezentant, vendar v blatu iz neposredne bližine ni zadel okvirja vrat.

Veliko težav z napredovanjem v četrtfinale so imeli tudi nogometaši Hajduka, ki so gostovali v bližnjem Solinu. Gostitelji so z golom Jelavića vodili z 1:0 in imeli stoodstotno priložnost za povišanje prednosti, nakar so se varovanci trenerja Marijana Pušnika pred dva tisoč gledalci naposled predramili in poskrbeli za preobrat, za zmago z 2:1 sta zadela Erceg in Futacs.

Članki iz rubrike