oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ro
ro
9 06.12.2016 08:26:33

Kek: Odziv reprezentance ni bil pravi! Zakaj so Črnica 'vlekli' s seboj?

Matjaž Kek in njegovi varovanci so v hladnem sobotnem popoldnevu preživeli zagrebško fronto in na vrhu HNL ohranili šest točk naskoka pred Dinamom.

Rečani na dozdajšnjih 18 preizkušnjah niti enkrat niso okusili grenkobe poraza in odločno korakajo proti prvemu naslovu prvaka, ki bi 55-letnemu mariborskemu strokovnjaku na Kvarnerju zagotovil nesmrtnost. Toda nekdanji slovenski selektor se o tem sploh noče pogovarjati. Ob morebitni omembi šampionskega slavja dobi »ošpice« ter vedno znova opozarja, da je prvenstvo šele na polovici. In da si decembra "kante" ni zagotovil še nihče. Po tekmi na Maksimirju je posebej za Ekipo SN spregovoril tudi o Maticu Črnicu in njegovih težavah, Marijanu Pušniku in še čem.

"Želeli smo osvojiti ves izkupiček, toda čestitke igralcem. Na koncu moramo biti zadovoljni, čeprav smo v 89. minuti imeli stoodstotno priložnost. Zaključno žogo. Toda glede na naših slabih 10 minut v zaključku prvega polčasa, na veliko število kartonov, ki smo jih dobili, se je dobro razpletlo, ohranili smo šest točk prednosti. In velika hvala našim navijačem, ki so nas v končnici, ko nam je bilo najtežje, držali pokonci, dajali so nam prepotrebno energijo," je na tiskovni konferenci po tekmi z Dinamom na Maksimirju, ki se je razpletla z izidom 1:1, med drugim povedal Matjaž Kek.

Po druženju s številnimi predstavniki medijev pod zahodno tribuno stadiona, ki ponuja vse prej kot udobje in hrvaški prestolnici zares ni v ponos, je bil trener Rijeke na voljo posebej za edini slovenski športni dnevnik. V hrvaški prestolnici je imel na voljo močno oslabljeno zasedbo. Manjkala sta tako pomembna člena udarne zasedbe, kot sta Mario Gavranović in Franko Andrijašević, odpadel je tudi romunski vezist Florentin Matei, zaradi poškodbe prav tako ni bilo Matica Črnica.

Kakopak nas je zanimalo, kako poteka okrevanje 24-letnega vezista iz štajerske prestolnice. "Bil je operiran oziroma je opravil artroskopijo. Dr. Boris Nemec je to naredil zelo dobro, tako da je Matic že začel teči. Škoda, da se mu je pripetilo, kar se mu je. V trenutkih, ko je treninge najbolj potreboval, so ga reprezentančni premori 'vrgli' nekoliko nazaj. Iz preprostega razloga, ker ni igral," je razkril Matjaž Kek in nato strupeno puščico usmeril tudi proti slovenski izbrani vrsti, ki jo je nekoč vodil tudi sam.


CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERITE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA 24.SI!

Članki iz rubrike