kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 22.12.2016 07:59:28

Zlatan Ljubijankić: Že rezerviran hotel in odločitev glede Olimpije

Profimedia
Izkušeni slovenski napadalec Zlatan Ljubijankić že ve, kje bo igral v letu 2017.

S tem, ko se je v zadnjem letošnjem krogu PLTS skupaj z Brankom Ilićem pojavil na tekmi med Olimpijo in Krškim, je nehote številnim vrgel kost za glodanje. Pa se je razširilo kot požar: spomladi bo za zmaje igral tudi Zlatan Ljubijankić.

Čeprav bi si verjetno marsikdo želel, da bi se ta scenarij dejansko uresničil, pa moramo takšne že v uvodu razočarati. "Ne bom igral za Olimpijo," nam je sporočil 33-letni nekdanji slovenski reprezentant (za izbrano vrsto je zabil šest golov na 48 tekmah). "Nič od tega, kar se je pojavilo v javnosti, ne drži. Januarja se vračam na Japonsko, tam sem namreč podpisal novo pogodbo z Urawo. Niti ne vem, zakaj se je sploh začelo govoriti o tem, da bi lahko odšel v Olimpijo," je nadaljeval izkušeni Ljubljančan, ki si kruh na tujem služi že skorajda desetletje.

BREZ REALNIH MOŽNOSTI
"Predstavljam si, da Olimpija v tem trenutku išče nogometaše, ki jih bo nekoč lahko tudi prodala. Sam pa, iskreno, ne spadam ravno v to kategorijo (smeh)," se je pošalil Ljubijankić, ki je kariero začel pri Slovanu, nadaljeval v Domžalah, od tam pa se je leta 2008 tudi prvič podal na tuje. Sprva je igral v Belgiji za Genk, leta 2012 je nato odšel na Japonsko, kjer je za začetek nosil dres Omiye, pred dvema letoma pa se je za sodelovanje dogovoril z ugledno Urawo Red Diamonds.

ljubijankic

Ta klub spada med najboljše tako na Japonskem kot v celotni Aziji, zato ne preseneča, da se Ljubijankić v Saitami počuti odlično. "Vsekakor sem se privadil. Zadovoljen sem, to velja tudi za mojo družino. Življenje na Japonskem je super, ljudje me imajo radi, tudi nad finančnim vidikom pogodbe se ne morem pritoževati. Prav tako pri svojih letih niti nimam več realnih možnosti za kaj več. S tem sem se sprijaznil in uživam tako v igranju kot življenju na Japonskem," se ne pritožuje veteran, ki je za Urawo za zdaj zabil 12 golov na 55 tekmah. 


LAHKO BI IGRAL Z REALOM
Leto 2016 je bilo za Ljubijankića sicer sladko-kislo. Urawa je bila realno gledano najboljši klub na Japonskem, osvojila je tudi pokal, a ostala brez naslova prvaka. Tega ji je izpred nosu sunila Kashima Antlers, čeprav je v rednem delu zbrala neprimerno manj točk. A sledila je končnica, v kateri se je Urawa prebila do finala, prvo tekmo v gosteh dobila z 1:0, nato pa doma izgubila z 1:2 in ostala praznih rok.

"Res bi lahko bilo bolje. Leto je bilo za vse v klubu sicer zelo dobro, tudi pokal smo osvojili, toda ostaja grenak priokus zaradi poraza v tistem – ne morem se drugače izraziti – neumnem 'playoffu'. Nihče ga ni želel igrati, vsem je bilo čudno, še pri Kashimi se niso kaj prida veselili naslova, saj so poudarili, da bi si ga mi precej bolj zaslužili. Na srečo so spremenili sistem tekmovanja in v naslednjem letu bo spet vse po starem," zadovoljstva ne skriva Ljubijankić, ki je zaradi spodrsljaja v finalu sicer ostal brez nečesa, česar nikoli ne bi pozabil.

"Če bi bili prvaki, bi zaigrali tudi na klubskem svetovnem prvenstvu, ki ga je pred dnevi osvojil Real. In v finalu je premagal prav Kashimo! Vse smo že imeli rezervirano, hotelske sobe so čakale na nas, tako zelo so bili v klubu prepričani o naslovu. Pa smo namesto na svetovno prvenstvo odšli na dopust," je zaključil nogometaš, ki ga bo na Japonskem tudi v prihodnje vodil nekdanji nogometaš in trener Olimpije Mihajlo Petrović.

408-3-ljubijankic pm
Profimedia

Članki iz rubrike