Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 13.01.2017 12:58:16

Boban Jović spet v zeleno-belem

bursasporluyuz.org
V zadnjem času je bilo veliko govora o tem, da bi Boban Jović lahko zapustil Wislo, s katero je imel podpisano pogodbo do konca letošnje sezone.

Petindvajsetletni Celjan je februarja 2015 po petih letih in pol zapustil ljubljansko Olimpijo in odšel v Wislo. Na Poljskem se je odlično znašel in hitro postal nepogrešljiv člen udarne enajsterice. V tej sezoni je na trinajstih prvenstvenih tekmah vknjižil tri podaje (dve je dodal še v pokalu).

V povezavi z njegovim imenom se je omenjalo vsaj dva kluba, ki sta ga želela videti v svojih vrstah. Prvi je Crvena zveda, iz Srbije so prihajale informacije, da so si Beograjčani prizadevali pripeljati slovenskega reprezentanta, drugi pa je Bursaspor, turški prvak iz leta 2010.

Jović je danes dokončno zamenjal klubske barve in bo kariero nadaljeval v Bursi, kjer je bil v dopoldanskih urah deležen zdravniškega pregleda, popoldan pa je podpisal dveinpolletno pogodbo. Poljski mediji pišejo, da je turški prvoligaš Wisli za njegove usluge odštel četrt milijona evrov odškodnine, fant pa naj bi prejemal tristo tisočakov letne plače.

Z Jovićevim prihodom se bo še razširila slovenska kolonija v Turčiji, saj tam igrajo Rajko Rotman, ki ga je Istanbul Basaksehir posodil Kayserisporju, Sašo Fornezzi je član Antalyasporja, Dejan Lazarević Karabüksporja, Nejc Skubic Konyasporja, Miral Samardžić Akhisarsporja, Matic Fink Rizesporja in Dejan Kelhar Sivassporja.

Bursaspor je po šestnajstih prvenstvenih krogih uvrščen na peto mesto lestvice turškega prvenstva in ima devet točk manj od (presenetljivo) vodilnega Istanbul Basaksehirja.

Članki iz rubrike