Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 19.01.2017 14:50:24

Matavž in Brečko prinesla zmago Nürnbergu (video)

vszi
Nogometaši Nürnberga po polovici sezone v nemškem drugoligaškem tekmovanju držijo deveto mesto.

Jesen so končali z dvema zmagama, s katerima so se nekoliko dvignili na lestvici, njihov zaostanek za drugim mestom, ki neposredno vodi v bundesligo, pa je še vedno ulovljivih sedem točk.


Eno pomembnejših vlog v moštvu imata kapetan Mišo Brečko in Tim Matavž. Slednji ima status posojenega nogometaša Augsburga, jeseni je zabil pet golov in je drugi strelec moštva, več pa mu je preprečila poškodba, zaradi katere je moral počivati cel november.

Zdaj bo Matavževa vloga v ekipi še pomembnejša, saj je klub zapustil napadalec Guido Brugstaller, ki je bil s 14 zadetki najboljši strelec tekmovanja. Avstrijec bo v drugem delu sezone nosil dres Schalkeja.

Ekipa se trenutno mudi v Španiji, kjer ima nekaj težav z vremenom, saj je precej deževalo. Toda kljub temu so Nemci odigrali prvo v nizu prijateljskih tekem, nasproti jim je stal švicarski prvoligaš Sion.

Nürnberg je slavil s 3:2, na seznamu strelcev pa najdemo tudi oba slovenska nogometaša. Matavž je že v drugi minuti načel tekmečevo mrežo, ko je vzel žogo nasprotnemu branilcu in nato matiral vratarja. Brečko pa je bil strelsko uspešen v 39. minuti, z levico je streljal s strani, okroglo usnje je na poti proti golu zadelo enega od nasprotnih nogometašev in končalo v mreži.

Članki iz rubrike